Ingredienser
-
25 hele kaffebønner
-
2 tsk. kakao
-
200 g dadler
-
120 g mandler
-
Pynt
-
2 spsk. kakao
Et par ord om vores opskrift
Elsker du smagen af kaffe? Så kan du godt begynde at glæde dig til om nogle få minutter, når du skal nyde disse skønne, sunde kaffekugler. Allerede mens du kværner de friske kaffebønner, begynder duften af mokka at brede sig i køkkenet.
Kaffekuglerne skal rulles i kakao, og det er faktisk ren doping for din hjerne. Både kaffe og kakao virker stimulerende for tankevirksomheden – kakao regnes faktisk for en af verdens 5 vigtigste brain foods.
Kakao giver naturligvis kaffekuglerne et kraftigt strejf af chokolade i eftersmagen. Derfor skal du lige unde dig selv at smage på ’dejen’, før du triller den i kakao. Her er den gode smag af frisk kaffe mest fremherskende.
Hvor kaffe og kakao er godt for hovedet, er mandler og dadler godt for din fysik. Du får et solidt skud proteiner og vitaminer og kan derfor nyde de søde, mumsede kugler med god samvittighed: Det er sundt, sukkerfrit slik for både krop og sjæl.
Opbevar kaffekuglerne i en lukket beholder i køleskabet.
Ingredienser
25 hele kaffebønner | |
2 tsk. kakao | |
200 g dadler | |
120 g mandler | |
Pynt |
|
2 spsk. kakao |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kværn kaffebønnerne til pulver i en kaffemølle eller morter |
2
Færdig
|
Kør kaffe, 2 tsk. kakao, dadler og mandler grundigt i foodprocessoren |
3
Færdig
|
Form 25 kugler og rul i kakao |