Ingredienser
-
20 g gær
-
5 dl vand
-
3 spsk. yoghurt
-
300 g ølandshvede
-
300 g speltmel
-
100 g solsikkekerner
-
50 g knækkede hvedekerner
-
50 g chiafrø
-
15 g salt
Et par ord om vores opskrift
Foretrækker du også, at der er noget at tygge på, når du spiser brød og boller? Fornemmelsen af sunde fibre, der giver din mave noget at arbejde med… I så fald er disse solsikkeboller lige dem, du har ventet på.
Bollerne har masser af solsikkekerner, knækkede hvedekerner og de ufatteligt sunde chiafrø. Her er proteiner, vitaminer, omega 3-fedtsyrer og antioxidanter for alle pengene.
Ølandshvede er en særlig kornsort med ekstra højt proteinindhold. Det minder lidt om speltmel, men er endnu bedre at bage med. Melets farve giver bollerne en lidt mørkere nuance, end man er vant til med hvedemel.
Der er så meget mad og god smag i disse solsikkeboller, at du kan bruge dem både til morgenmad/brunch og som frokostboller på børnenes madpakker – eller din egen. God fordøjelse!
Ingredienser
20 g gær | |
5 dl vand | |
3 spsk. yoghurt | |
300 g ølandshvede | |
300 g speltmel | |
100 g solsikkekerner | |
50 g knækkede hvedekerner | |
50 g chiafrø | |
15 g salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opløs gæren i vandet |
2
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt igennem til en tyk, fugtig dej |
3
Færdig
|
Lad hæve tildækket 1 time ved stuetemperatur |
4
Færdig
|
Form 10 boller, stil på bagepapir, pensl med vand og drys med solsikkekerner |
5
Færdig
|
Lad efterhæve tildækket 30 minutter |
6
Færdig
|
Bag 20 minutter på næstnederste rille i en 225 grader varm ovn |