Ingredienser
-
800 g kartofler
-
2 æg
-
2 spsk. olie
-
1 løg, finthakket
-
1 fed hvidløg, knust
-
1.5 tsk. spidskommen, knust
-
1.5 tsk. allehånde
-
1.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Olie til stegning
-
Grønkålspesto
-
100 g grønkål
-
60 g parmesan
-
60 g valnøddekerner
-
2 fed hvidløg
-
4 spsk. olie
-
4 spsk. vand
-
3 spsk. citron
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
I Syrien og resten af Mellemøsten og i Nordafrika er pengene ofte små, mens fantasien er des meget større. Når der ikke er råd til kød, så laver man da bare krydrede grøntsagsretter, der smager mindst lige så godt. Og kartofler har alle mennesker heldigvis råd til.
Når du smager disse syriske grøntsagsfrikadeller, vil vi næsten vædde på, at du fremover lige så gerne vil spise vegetariske frikadeller som traditionelle danske frikadeller af kalv/flæsk. Og godt det samme, for kartofler er både billigere og sundere end kød – og de er meget mere klimavenlige.
Snup en lækker og sund vegetarmiddag med fuld blus på smagene. Som tilbehør til de let krydrede syriske kartoffelfrikadeller og grønkålspesto kan du servere en grønkålssalat med æbler og granatæblekerner.
Skal det være ekstra mellemøstligt, så servér et glas iskold yoghurtdrik, ayran, til.
Ingredienser
800 g kartofler | |
2 æg | |
2 spsk. olie | |
1 løg, finthakket | |
1 fed hvidløg, knust | |
1.5 tsk. spidskommen, knust | |
1.5 tsk. allehånde | |
1.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Olie til stegning | |
Grønkålspesto |
|
100 g grønkål | |
60 g parmesan | |
60 g valnøddekerner | |
2 fed hvidløg | |
4 spsk. olie | |
4 spsk. vand | |
3 spsk. citron | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens kartoflerne (du behøver ikke skrælle dem), skær i skiver og kog 10 minutter i vand, der næsten dækker |
2
Færdig
|
Mos kartoflerne grundigt |
3
Færdig
|
Rør en fars af de moste kartofler og de øvrige ingredienser (minus olie til stegning) |
4
Færdig
|
Varm en pande op med olie ved middelhøj varme |
5
Færdig
|
Brug en spiseske til at forme frikadeller og steg dem i olien 6-8 minutter på hver side |
6
Færdig
|
Blend alle ingredienser til grønkålspesto og servér til de lune kartoffelfrikadeller |