Opskrift: Specier med mandler
- og vanilje

Opskrift: Specier med mandler

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
100 g sukker
100 g blødt smør
100 g mandler
100 g mel
1 tsk. vaniljepulver (uden sukker)

En nem julesmåkage, der smager godt hele året

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I hundredvis af år har vi i Danmark haft en tradition for at bage bjerge af småkager til jul og gemme i tætsluttende dåser, så der altid var noget at byde uventede (og især indbudte) gæster.

Vi har krydret småkagerne med vanilje, kanel og andre hyggelige krydderier, og disse smage og dufte forbinder vi stadig med jul.

Men egentlig er det synd kun at bage småkager til jul. Hvor tit har du ikke brug for at servere (eller selv nyde) noget sødt til kaffen eller teen resten af året?

Her kommer specier ind i billedet. For specier smager dejligt af smør og vanilje, de er bløde og venlige, og de egner sig uden tvivl til at spise i alle årets 12 måneder. Egentlig burde vi alle sammen spise nogle flere specier.

Denne opskrift på specier med mandler opstod, da Spicy Twist ville eksperimentere med vaniljekranse. Men dejen blev for flydende, kransene flød ud i ovnen – og det viste sig overraskende nok, at de flade småkager smagte meget bedre end vaniljekranse!! Pludselig gik det op for os, at vi ved et tilfælde var faldet over den perfekte opskrift på specier med mandler.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk sukker og smør grundigt sammen

2
Færdig

Kør mandler til groft mel i en foodprocessor

3
Færdig

Rør alle ingredienser sammen

4
Færdig

Hæld dejen i en sprøjtepose og sprøjt småkager ud (4 cm i diameter) på en bageplade beklædt med bagepapir

5
Færdig

Bag 10-15 minutter midt en 180 grader varm ovn, til specierne er let lysebrune

6
Færdig

Køl af på en bagerist og opbevar i en kagedåse

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: 1 kg billig hjemmelavet grødblanding
forrige
Opskrift: 1 kg billig hjemmelavet grødblanding
Opskrift: Syriske kartoffelfrikadeller
næste
Opskrift: Syriske kartoffelfrikadeller
Opskrift: 1 kg billig hjemmelavet grødblanding
forrige
Opskrift: 1 kg billig hjemmelavet grødblanding
Opskrift: Syriske kartoffelfrikadeller
næste
Opskrift: Syriske kartoffelfrikadeller