Opskrift: Syriske kartoffelfrikadeller
med grønkålspesto

0 0
Opskrift: Syriske kartoffelfrikadeller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
800 g kartofler
2 æg
2 spsk. olie
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, knust
1.5 tsk. spidskommen, knust
1.5 tsk. allehånde
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Olie til stegning
Grønkålspesto
100 g grønkål
60 g parmesan
60 g valnøddekerner
2 fed hvidløg
4 spsk. olie
4 spsk. vand
3 spsk. citron
0.5 tsk. salt, peber

Snup en lækker og sund vegetarmiddag med fuld blus på smagene

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Grønkålspesto

Et par ord om vores opskrift

Del

I Syrien og resten af Mellemøsten og i Nordafrika er pengene ofte små, mens fantasien er des meget større. Når der ikke er råd til kød, så laver man da bare krydrede grøntsagsretter, der smager mindst lige så godt. Og kartofler har alle mennesker heldigvis råd til.

Når du smager disse syriske grøntsagsfrikadeller, vil vi næsten vædde på, at du fremover lige så gerne vil spise vegetariske frikadeller som traditionelle danske frikadeller af kalv/flæsk. Og godt det samme, for kartofler er både billigere og sundere end kød – og de er meget mere klimavenlige.

Snup en lækker og sund vegetarmiddag med fuld blus på smagene. Som tilbehør til de let krydrede syriske kartoffelfrikadeller og grønkålspesto kan du servere en grønkålssalat med æbler og granatæblekerner.

Skal det være ekstra mellemøstligt, så servér et glas iskold yoghurtdrik, ayran, til.

Ingredienser

Antal personer:
800 g kartofler
2 æg
2 spsk. olie
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, knust
1.5 tsk. spidskommen, knust
1.5 tsk. allehånde
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Olie til stegning
Grønkålspesto
100 g grønkål
60 g parmesan
60 g valnøddekerner
2 fed hvidløg
4 spsk. olie
4 spsk. vand
3 spsk. citron
0.5 tsk. salt, peber
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rens kartoflerne (du behøver ikke skrælle dem), skær i skiver og kog 10 minutter i vand, der næsten dækker

2
Færdig

Mos kartoflerne grundigt

3
Færdig

Rør en fars af de moste kartofler og de øvrige ingredienser (minus olie til stegning)

4
Færdig

Varm en pande op med olie ved middelhøj varme

5
Færdig

Brug en spiseske til at forme frikadeller og steg dem i olien 6-8 minutter på hver side

6
Færdig

Blend alle ingredienser til grønkålspesto og servér til de lune kartoffelfrikadeller

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Specier med mandler
forrige
Opskrift: Specier med mandler
Opskrift: Den bedste tequila sunrise
næste
Opskrift: Den bedste tequila sunrise
Opskrift: Specier med mandler
forrige
Opskrift: Specier med mandler
Opskrift: Den bedste tequila sunrise
næste
Opskrift: Den bedste tequila sunrise

Tilføj Din Kommentar