Ingredienser
-
5 cl tequila
-
1.5 dl appelsinjuice, friskpresset
-
Is, masser
-
1.5 cl grenadine
Et par ord om vores opskrift
Mick Jagger og Rolling Stones var så vilde med den frække cocktail, tequila sunrise, at de i 1972 omdøbte deres koncertturné i USA til ”cocaine and tequila sunrise tour”. Året efter lavede det populære band Eagles (dem med ”Hotel California”, you know) et hit med navnet ”Tequila Sunrise”.
Hvad hverken Stones eller Eagles sikkert vidste, var, at da tequila sunrise blev opfundet engang i 1940’erne, var det noget med creme de menthe og andre vamle sager. Først i starten af 1970’erne fandt nogle vakse bartendere i Californien ud af den sammensætning, vi kender i dag.
Man siger, at der findes to slags mennesker. Dem, der hader smagen af tequila. Og dem, der påstår, at de godt kan lide det.
Her på Spicy Twist kan vi godt lide tequila, hvis den ikke er alt for dominerende. Derfor indeholder vores opskrift på tequila sunrise 50% mere juice end de fleste andre opskrifter. På den måde dæmpes den lidt beske smag af agave, samtidig med at drinken holder længere. To mexicanske fluer med ét smæk.
Mængden af den søde, røde grenadine snyder vi til gengæld ikke med. Men det gør de fleste andre vist! For hvis du betragter fotos af tequila sunrise, er drinken knaldrød halvt op i glasset. Det kan simpelt hen ikke lade sig gøre, med mindre du putter 3-4 gange mere grenadine i – og tro os, så meget rødt sukkervand vil du ikke have i din drink, med mindre den skal smage af henkogte vingummibamser.
Servér gerne en skål hjemmelavede saltede peanuts til din skønne tequila sunrise. Salud, amigo!
Ingredienser
5 cl tequila | |
1.5 dl appelsinjuice, friskpresset | |
Is, masser | |
1.5 cl grenadine |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør tequila, juice og is sammen i et højt glas |
2
Færdig
|
Hæld forsigtigt grenadine ned langs inderkanten af glasset |
3
Færdig
|
Skål |