Ingredienser
-
1 liter græsk yoghurt
-
1.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
I Arabien og Mellemøsten spiser man labneh overalt. Man bruger kugler af den milde friskost som fyld i pitabrød med mynte og grønt – eller som dessert overhældt med flydende honning.
Derude i de varme lande laver man ofte labneh af syrnet kamelmælk eller gedemælk, men tro os, labneh smager mindst lige så godt lavet på vores normale græske yoghurt af komælk.
Spørgsmålet er, hvor fast og smagfuld du ønsker din hjemmelavede friskost? Hvis du blot ønsker en konsistens og en neutral smag i retning af den populære Philadelphia-smøreost, kan du nøjes med at lade din græske yoghurt dryppe af natten over.
Men vi kan varmt anbefale at lade yoghurten dryppe af og modne i smagen i 3 døgn! Det skal allerhelst ske i et køligt rum, dvs. køligere end stuetemperatur og varmere end køleskab. Har du kun varme rum, så lad processen finde sted i køleskab.
Ved at lade din labneh stå i 3 døgn opnår du en mild smag af ost samt en lidt fastere konsistens, så du kan forme kugler af osten, lige som man gør i Mellemøsten. Kuglerne af labneh kan herefter overhældes med olivenolie, evt. tilsat kviste rosmarin eller timian, og opbevares i køleskab mindst 1 måned.
Som sagt kan du servere en kugle labneh både i det salte køkken (på en ostetallerken eller som tapas) og som dessert med honning og hakkede valnødder.
Her på Spicy Twist ELSKER vi den mellemøstlige variant, hvor du overhælder en kugle labneh med lidt god olivenolie, drysser med den vidunderlige krydderblanding za’atar og serverer et stykke hjemmebagt knækbrød til. Hold nu op, hvor smager det godt!
Ingredienser
1 liter græsk yoghurt | |
1.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør yoghurt og salt sammen |
2
Færdig
|
Hæld i en finmasket sigte eller et tyndt klæde i en grovmasket sigte - dæk med et klæde vredet op i vand |
3
Færdig
|
Sæt en skål under og lad stå køligt i 3 døgn - helst et sted, der er køligere end stuetemperatur og varmere end køleskab |
4
Færdig
|
Nu er osten klar til at spise |
5
Færdig
|
Du kan gemme osten overhældt med olivenolie i en lufttæt beholder i køleskab - skal det se godt ud, former du først osten til kugler med hænderne |