Ingredienser
-
500 g risnudler
-
Grøn karrypasta
-
3 spsk. olie
-
1 spsk. grøn karry
-
1 spsk. sukker
-
2 stængler citrongræs
-
2 fed hvidløg
-
20 g ingefær
-
Desuden
-
4 dl hønsebouillon
-
0.5 lime, saften
-
3 spsk. fiskesovs
-
20 tigerrejer
-
10 champignoner
-
2 gulerødder
-
1 bdt. forårsløg
-
1 bdt. koriander
Et par ord om vores opskrift
Thairetter med grøn karry er normalt ALTID med kokosmælk. Og kokosmælk smager dejligt, men det feder altså også.
Spicy Twists thairedaktion satte sig for at udvikle en ret, hvor den grønne karry får lov til at spille hovedrollen uden sin sædvanlige makker, kokosmælken. Det er lykkedes, og vi skal hilse at sige, at der er godt med smæk på smagene.
I indiske karryretter er det en god idé at supplere den færdigblandede gule karry med nogle af de krydderier, karryen er blandet af. Fx spidskommen, korianderfrø, kanel, gurkemeje…
Det samme gør sig gældende med thailandske grøn karry-retter. Vi blender derfor 1 spsk. af den grønne karry med ekstra hvidløg, ingefær, citrongræs – samt olie og sukker.
Denne pasta skal steges nogle minutter på en pande, indtil hele huset dufter som et thailandsk gadekøkken. Herefter hælder du hønsebouillon, limesaft og fiskesovs over og koger en kraftig suppe på panden. I alt har du nu brugt ca. 20 minutter.
Når suppen er kogt ind til det halve, vender du rejer og grøntsager i – begge dele skal højst have 3-4 minutter – og endelig tilsætter du de kogte risnudler. Så er der serveret.
Der er 3 spsk. olie i retten, der rækker til 4 personer, så der er tale om decideret slankemad.
Hvis du laver retten bare for den gode smags skyld (og ikke for at tabe dig), vil det helt sikkert smage godt med en skålfuld rejechips og en flok kolde Singha Beer til.
Ingredienser
500 g risnudler | |
Grøn karrypasta |
|
3 spsk. olie | |
1 spsk. grøn karry | |
1 spsk. sukker | |
2 stængler citrongræs | |
2 fed hvidløg | |
20 g ingefær | |
Desuden |
|
4 dl hønsebouillon | |
0.5 lime, saften | |
3 spsk. fiskesovs | |
20 tigerrejer | |
10 champignoner | |
2 gulerødder | |
1 bdt. forårsløg | |
1 bdt. koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken, hæld vandet fra og rør en smule olie i, så nudlerne ikke klistrer sammen |
2
Færdig
|
Blend eller stavblend ingredienserne til den grønne karrypasta, så det bliver en helt jævn masse, og steg 2-3 minutter på en pande ved middelhøj varme |
3
Færdig
|
Hæld bouillon, limesaft og fiskesovs ved og kog suppen ind til det halve - der skal være ca. 1,5 cm suppe tilbage på panden |
4
Færdig
|
Tilsæt rejer og grøntsager, der er skåret i mundrette stykker, og kog med i suppen 3-4 minutter under stadig omrøring |
5
Færdig
|
Vend nudlerne i blandingen på panden - servér straks |