Opskrift: Thai grøn karry med rejer og nudler
slankeversion uden kokosmælk

0 0
Opskrift: Thai grøn karry med rejer og nudler

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g risnudler
Grøn karrypasta
3 spsk. olie
1 spsk. grøn karry
1 spsk. sukker
2 stængler citrongræs
2 fed hvidløg
20 g ingefær
Desuden
4 dl hønsebouillon
0.5 lime, saften
3 spsk. fiskesovs
20 tigerrejer
10 champignoner
2 gulerødder
1 bdt. forårsløg
1 bdt. koriander

En smagsintensiv thairet med grøn karry, som slet ikke feder

Tilhører:
  • Slankemad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Grøn karrypasta

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Thairetter med grøn karry er normalt ALTID med kokosmælk. Og kokosmælk smager dejligt, men det feder altså også.

Spicy Twists thairedaktion satte sig for at udvikle en ret, hvor den grønne karry får lov til at spille hovedrollen uden sin sædvanlige makker, kokosmælken. Det er lykkedes, og vi skal hilse at sige, at der er godt med smæk på smagene.

I indiske karryretter er det en god idé at supplere den færdigblandede gule karry med nogle af de krydderier, karryen er blandet af. Fx spidskommen, korianderfrø, kanel, gurkemeje…

Det samme gør sig gældende med thailandske grøn karry-retter. Vi blender derfor 1 spsk. af den grønne karry med ekstra hvidløg, ingefær, citrongræs – samt olie og sukker.

Denne pasta skal steges nogle minutter på en pande, indtil hele huset dufter som et thailandsk gadekøkken. Herefter hælder du hønsebouillon, limesaft og fiskesovs over og koger en kraftig suppe på panden. I alt har du nu brugt ca. 20 minutter.

Når suppen er kogt ind til det halve, vender du rejer og grøntsager i – begge dele skal højst have 3-4 minutter – og endelig tilsætter du de kogte risnudler. Så er der serveret.

Der er 3 spsk. olie i retten, der rækker til 4 personer, så der er tale om decideret slankemad.

Hvis du laver retten bare for den gode smags skyld (og ikke for at tabe dig), vil det helt sikkert smage godt med en skålfuld rejechips og en flok kolde Singha Beer til.

Ingredienser

Antal personer:
500 g risnudler
Grøn karrypasta
3 spsk. olie
1 spsk. grøn karry
1 spsk. sukker
2 stængler citrongræs
2 fed hvidløg
20 g ingefær
Desuden
4 dl hønsebouillon
0.5 lime, saften
3 spsk. fiskesovs
20 tigerrejer
10 champignoner
2 gulerødder
1 bdt. forårsløg
1 bdt. koriander
3 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken, hæld vandet fra og rør en smule olie i, så nudlerne ikke klistrer sammen

2
Færdig

Blend eller stavblend ingredienserne til den grønne karrypasta, så det bliver en helt jævn masse, og steg 2-3 minutter på en pande ved middelhøj varme

3
Færdig

Hæld bouillon, limesaft og fiskesovs ved og kog suppen ind til det halve - der skal være ca. 1,5 cm suppe tilbage på panden

4
Færdig

Tilsæt rejer og grøntsager, der er skåret i mundrette stykker, og kog med i suppen 3-4 minutter under stadig omrøring

5
Færdig

Vend nudlerne i blandingen på panden - servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

hakkeboeffer-med-bloede-loeg
forrige
Opskrift: Hakkebøf med bløde løg
Vegetarisk-spaghetti-med-kødsovs-med-Quorn
næste
Opskrift: Vegetarisk spaghetti med kødsovs
hakkeboeffer-med-bloede-loeg
forrige
Opskrift: Hakkebøf med bløde løg
Vegetarisk-spaghetti-med-kødsovs-med-Quorn
næste
Opskrift: Vegetarisk spaghetti med kødsovs

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here