Ingredienser
-
500 g spaghetti
-
Persille eller basilikumblade
-
Vegetarisk kødsovs
-
3 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 gulerødder
-
2 røde peberfrugter
-
2 tsk. tørret basilikum
-
1 tsk. tørret oregano
-
1.5 tsk. salt
-
1 ds. flået tomat
-
1 dl ketchup
-
0.5 dl vand
-
300 g Quorn Fars (frossen)
Et par ord om vores opskrift
Pasta med kødsovs er en af de retter, der oftest bliver sat på middagsbordet rundt om i det ganske danske land. Både børn og voksne elsker den hyggelige ret, der måske smager en lille smule af Italien og uden tvivl en hel masse af vores tabte barndom.
Dagens opskrift er en vegetarisk kødsovs baseret på den fiberrige, proteinholdige plantefars Quorn. Quorn er blødt og behageligt at tygge i og smager ikke af så forfærdeligt meget – alle kan spise det. Quorn Fars fås i 300 gram-pakker i Coop-kæden.
Quorn Fars anvendes frossen i en sovs, du har lavet på forhånd. Herefter skal de grove stykker plantefars, der ligner store stykker hakket kød, koges med i sovsen i 10 minutter. Det er så let som at klø sig på ryggen.
Vi vælger at lave en tomatsovs baseret på løg og hvidløg, gulerod og rød peber, flået tomat og ketchup, oregano og basilikum. Det bliver altså en sund og smagfuld sovs, som Quorn Farsen skal koges med i.
Hvorfor ketchup? spørger du måske. Fordi Quorn smager så neutralt, at der skal godt med syre og sødme i sovsen for at give den karakter. Du kan bruge et par spiseskefulde eddike og et par teskefulde sukker i stedet.
Invitér gerne både kræsne mænd og børn med ombord. Denne udgave af vegetarisk spaghetti med kødsovs gør ingen fortræd.
Se vores andre opskrifter på kødsovs:
Ingredienser
500 g spaghetti | |
Persille eller basilikumblade | |
Vegetarisk kødsovs |
|
3 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 gulerødder | |
2 røde peberfrugter | |
2 tsk. tørret basilikum | |
1 tsk. tørret oregano | |
1.5 tsk. salt | |
1 ds. flået tomat | |
1 dl ketchup | |
0.5 dl vand | |
300 g Quorn Fars (frossen) |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken |
2
Færdig
|
Varm olien op i en halvstor gryde og steg alle de hakkede grøntsager på én gang, til løgene er blanke og gennemsigtige - godt 10 minutter |
3
Færdig
|
Tilsæt alle øvrige ingredienser, rør grundigt sammen og småkog 10 minutter under låg - rør i gryden et par gange undervejs |
4
Færdig
|
Servér pasta med vegetarisk kødsovs rygende varmt |
5
Færdig
|
Drys hakket persille eller basilikumblade over ved servering |