Opskrift: Thailandsk nudelsalat med rejer
- sprødt grønt og en spændende dressing

0 0
Opskrift: Thailandsk nudelsalat med rejer

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
12 tigerrejer
250 g nudler
2 stængler blegselleri
1 rød peber
1 rødløg
1 æble
1 gulerod
1 bdt. koriander
Dressing
4 spsk. olie
4 spsk. fiskesovs
1 lime, saften
1 stængel citrongræs
1 chili
20 g ingefær
2 fed hvidløg
2 tsk. sukker

Som at spise frokost på et gadekøkken i Bangkok

Ingredienser

  • Dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Når du tager til Asien, opdager du hurtigt, at vores hjemlige rugbrødsmadder og kartofler er erstattet af ris og nudler i alle afskygninger.

En frokost eller hurtig middag i Thailand kan derfor sagtens bestå af en nudelsalat med rejer eller kylling. Det er sundt, det smager skønt, og det ligger dejligt let i maven.

At lave thailandsk mad i Danmark er en balancekunst mellem at finde de autentiske eksotiske smage og samtidig bruge grøntsager, der giver mening herhjemme. Bare rolig, du behøver ikke halse rundt efter pak choy og thailandsk aubergine for at opnå en smagsoplevelse, der sender dig direkte til et gadekøkken i Bangkok.

I denne salat har vi brugt rød peber, rødløg, æble, blegselleri, gulerod – intet af det særlig thailandsk. Og det er fuldkommen ligegyldigt, for det er dressingen og nudlerne, der gør hele forskellen.

For at opnå den særlige smag af Thailand skal du blot have fat i disse ingredienser, som helt vil overdøve smagen af de danske grøntsager: En flaske fiskesovs, lime, chili, ingefær (eller galanga) og frisk koriander. Også gerne citrongræs, som skal snittes fint. Og sukker. Og en tynd olie, fx vindruekerneolie.

I denne salat har vi anvendt flodrisnudler, der bare skal koge 6 minutter, men du kan også sagtens bruge andre typer risnudler eller ægnudler. Køb, hvad de nu har hos din lokale nudelpusher (supermarkedet?).

Rejerne i vores nudelsalat er tigerrejer, men du kan naturligvis bruge alle typer rejer – eller kylling – eller røræg pisket med fiskesovs.

Husk først at blande dressingen med salaten, lige før den skal serveres. Ellers ender nudlerne med at opsuge al smagen.

Ingredienser

Antal personer:
12 tigerrejer
250 g nudler
2 stængler blegselleri
1 rød peber
1 rødløg
1 æble
1 gulerod
1 bdt. koriander
Dressing
4 spsk. olie
4 spsk. fiskesovs
1 lime, saften
1 stængel citrongræs
1 chili
20 g ingefær
2 fed hvidløg
2 tsk. sukker
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Kog rejerne først (1,5 minut i kogende, letsaltet vand), hvis de ikke er forkogt - køl af

2
Færdig

Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken - nudlerne må gerne være lune

3
Færdig

Snit grøntsagerne fint og mundret

4
Færdig

Gem et par blade af korianderen til pynt og hak resten groft, inkl. stilke

5
Færdig

Blend alle ingredienser til dressing, så det bliver en tyk, skummende væske

6
Færdig

Bland alting og servér med det samme

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Sprøde koldhævede boller med rugmel
forrige
Opskrift: Sprøde koldhævede boller med rugmel
jordskokkesuppe-med-bacon
næste
Opskrift: Cremet jordskokkesuppe med bacon
Opskrift: Sprøde koldhævede boller med rugmel
forrige
Opskrift: Sprøde koldhævede boller med rugmel
jordskokkesuppe-med-bacon
næste
Opskrift: Cremet jordskokkesuppe med bacon

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here