Opskrift: Sprøde koldhævede boller med rugmel
- med kommen

0 0
Opskrift: Sprøde koldhævede boller med rugmel

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Fordej
5 g gær
2.5 dl vand
225 g hvedemel
Hoveddej
10 g gær
2.5 dl vand
300 g rugmel
1 tsk. salt
1 tsk. kommen

Mindst lige så lækre som bagerens gode boller

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Fordej

  • Hoveddej

Et par ord om vores opskrift

Del

Disse fantastisk boller med rugmel bliver både sprøde udenpå og saftige indeni, og krummen er let og lækker. Selv om du normalt køber brød hos en dygtig bager, kan du trygt regne med, at dine egne rugboller bliver mindst lige så gode (og en hel del billigere).

Det er ikke spor svært at lave geniale rugboller selv, men det tager lidt tid. Først skal der laves fordej, hvor gæren bagefter skal have lov at udvikle sig ved stuetemperatur. Og så skal fordejen røres i en hoveddej, som skal hæve koldt i 8 timer. Og endelig skal der formes boller, som skal hæve yderligere 1,5 time – og til sidst 25 minutters bagning.

Men intet af det er tungt eller kompliceret – det er lige ud ad landevejen, med ganske få ingredienser og et minimum af reelt arbejde. Derfor kræver det bare planlægning. Du kan fx lave fordej én morgen, røre fordej sammen med hoveddej samme aften, lade hæve i køleskab natten over og bage bollerne næste morgen.

Vi synes, en smule kommen smager fantastisk i boller med rugmel. Du kan også bruge kardemomme eller maltsirup. Eller helt undlade krydderi.

Bare vent. Når du sætter tænderne i din egen knasende rugbolle – måske med en skive fuldfed ost på? – vil du med sikkerhed sige, at det har været alt besværet værd.

Du får 8 sunde rugboller ud af denne portion.

Ingredienser

Antal personer:
Fordej
5 g gær
2.5 dl vand
225 g hvedemel
Hoveddej
10 g gær
2.5 dl vand
300 g rugmel
1 tsk. salt
1 tsk. kommen
3 fra 19 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør fordejen sammen, dæk med film og stil til hævning mindst 8 timer ved stuetemperatur

2
Færdig

Rør gær, vand og fordej sammen, herefter rugmel, salt og kommen

3
Færdig

Rør den fugtige dej godt igennem og stil til hævning mindst 8 timer i køleskab

4
Færdig

Form til 8 boller og stil 1,5 time til efterhævning i stuetemperatur under et fugtigt klæde

5
Færdig

Drys med lidt rugmel og bag 25 minutter midt i en 225 grader varm ovn – gerne på bagesten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Sund pasta med champignon og porre
forrige
Opskrift: Sund pasta med champignon og porre
Opskrift: Thailandsk nudelsalat med rejer
næste
Opskrift: Thailandsk nudelsalat med rejer
Opskrift: Sund pasta med champignon og porre
forrige
Opskrift: Sund pasta med champignon og porre
Opskrift: Thailandsk nudelsalat med rejer
næste
Opskrift: Thailandsk nudelsalat med rejer

Tilføj Din Kommentar