Opskrift: Tærte med torsk og sennepssovs
- revne kartofler, gulerødder og persille

0 0
Opskrift: Tærte med torsk og sennepssovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
250 g hvedemel
100 g smør
2 æg
1 tsk. salt
Sennepssovs
30 g smør
3 spsk. mel
3 dl mælk
3 spsk. grov sennep
1.5 tsk. salt
3 æg
Fyld
400 g torsk
400 g kartofler
200 g gulerødder
0.5 bdt. persille

Torsk og sennepssovs på en ny, lækker måde

Ingredienser

  • Mørdej

  • Sennepssovs

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Kogt torsk med sennepssovs og kartofler er en klassiker i det ganske, danske land. Blandt andet står den elskede, gamle fiskeret stadig på menuen i tusinder af hjem på selveste nytårsaften.

Her på Spicy Twist har vi naturligvis også en mere traditionel version af (stegt) torsk med sennepssovs.

Men torsk og sennepssovs er også ideelle ingredienser i en madtærte. Det bløde torskekød og den runde sovs er som skabt til en sprød tærtebund – også folk, der ikke bryder sig om kogt fisk, kan være med her.

Og det bedste ved denne tærte er, at den er virkelig nem at gå til:

Mørdejen tager 5-10 minutter at nulre sammen i en skål og trykke ud i en tærteform med fingrene. Herefter skal den hvile på køl i 1 time, forbages 15 minutter, og så er den klar til fyldet.

Sovsen tager 5 minutter at lave, og bagefter pisker du 3 æg i, så fyldet hæver lidt i ovnen.

Foruden sovsen består fyldet af torsk skåret i mindre stykker, revne kartofler og gulerødder samt lidt hakket persille.

Hele molevitten hældes på den forbagte tærtebund, som nu skal have 30 minutter i ovnen. imens rydder du op i køkkenet, dækker et hyggeligt bord med levende lys og foldede servietter, og når uret ringer, er der serveret.

Som tilbehør til enhver madtærte smager en italiensk tomatsalat eller en fræk fennikelsalat altid dejligt.

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
250 g hvedemel
100 g smør
2 æg
1 tsk. salt
Sennepssovs
30 g smør
3 spsk. mel
3 dl mælk
3 spsk. grov sennep
1.5 tsk. salt
3 æg
Fyld
400 g torsk
400 g kartofler
200 g gulerødder
0.5 bdt. persille
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Brug hænderne til at mosle ingredienserne til dejen sammen

2
Færdig

Tryk dejen jævnt ud i en stor tærteform, så også siderne er dækket - stil køligt i mindst 1 time

3
Færdig

Bag dejen 15 minutter ved 180 grader varmluft (pyt med, at den buler let bagefter)

4
Færdig

Imens laver du fyldet:

5
Færdig

Smelt smørret ved middelvarme, rør mel ud i og tilsæt mælk efterhånden, som sovsen tykner

6
Færdig

Smag den tykke sovs til med sennep og salt - tag sovsen af ilden og pisk æggene i ét efter ét

7
Færdig

Skær torsken i mundrette bidder, riv kartoflerne og pres væden fra, riv gulerødderne og hak persillen fint

8
Færdig

Vend torsk og grøntsager i sovsen og fordel fyldet over den forbagte tærtebund

9
Færdig

Bag tærten 30 minutter ved 180 grader varmluft

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hambagu - japansk hakkebøf
forrige
Opskrift: Hambagu – japansk hakkebøf
Opskrift: Thailandsk oksekød med basilikum og chili
næste
Opskrift: Thailandsk oksekød med basilikum og chili
Opskrift: Hambagu - japansk hakkebøf
forrige
Opskrift: Hambagu – japansk hakkebøf
Opskrift: Thailandsk oksekød med basilikum og chili
næste
Opskrift: Thailandsk oksekød med basilikum og chili

Tilføj Din Kommentar