Ingredienser
-
Fiskeboller
-
400 g hvid fisk (sej, torsk...)
-
1 løg
-
2 æg
-
3 spsk. mel
-
1 tsk. salt, peber
-
Tomatsuppe
-
4 spsk. olivenolie
-
2 rødløg
-
2 fed hvidløg
-
2 røde peberfrugter
-
2 spsk. balsamico
-
1 spsk. paprika
-
1 spsk. tørret basilikum
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. cayennepeber
-
2 ds. flået tomat
-
0.5 l grøntsagsbouillon
-
Desuden
-
400 g små pastaer
Et par ord om vores opskrift
Her kommer opskriften på et måltid, som både store og små, unge og gamle, brune og hvide, kort sagt ALLE vil elske:
Tomatsuppe med små bløde pastaer og lidt større fiskeboller, der er milde og venlige i smagen.
Selve tomatsuppen smager præcis sådan, som en rigtig tomatsuppe skal smage. Nemlig mest af alt af TOMAT. Den er tilpas tyk i konsistensen, men ikke for tyk, for det er jo en suppe.
Den gennemtrængende tomatsmag kommer selvklart af tomater. To dåser flåede tomater for at være helt nøjagtig. Men den særlige smag kommer også ved at fokusere på RØDE ingredienser: Rødløg, rød peberfrugt, paprika, cayennepeber, balsamico. Alle disse ingredienser understøtter og forstærker tomatsmagen.
Har du ikke cayennepeber, som er ret stærkt, kan du bruge chiliflager eller almindelig sort eller hvid peber.
Pastaerne skal helst være sådan nogle små dippedutter, der er beregnet til supper. Vores udgave hedder ligefrem ‘Suppehorn’. De bliver bløde og lidt gummiagtige og passer bare så perfekt til en tomatsuppe.
Har du ‘kun’ almindelige pastaer, makaroni eller nudler, så brug dem. Prøv at brække dem i 1 cm lange stykker, hvis det er muligt.
Fiskebollerne er pærelette at lave. Du putter de 6 ingredienser i en foodprocessor og kører dem til en fin fars, som er lige til at forme med en ske og sætte i småkogende, letsaltet vand. Fiskebollerne skal simre i 8-10 minutter, og så er de klar til brug.
Skal tomatsuppen være mere dansk i smagen, kan du røre ½ dl fløde i til sidst. Vil du hellere tale italiensk med din tomatsuppe, så drys med friske basilikumblade ved servering.
Ingredienser
Fiskeboller |
|
400 g hvid fisk (sej, torsk...) | |
1 løg | |
2 æg | |
3 spsk. mel | |
1 tsk. salt, peber | |
Tomatsuppe |
|
4 spsk. olivenolie | |
2 rødløg | |
2 fed hvidløg | |
2 røde peberfrugter | |
2 spsk. balsamico | |
1 spsk. paprika | |
1 spsk. tørret basilikum | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. cayennepeber | |
2 ds. flået tomat | |
0.5 l grøntsagsbouillon | |
Desuden |
|
400 g små pastaer |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær fisk og løg i lidt mindre stykker og hæld i foodprocessoren med de øvrige ingredienser - kør det hele til en fin, glat fars |
2
Færdig
|
Brug en ske og fingrene til at forme fiskefarsen til små fiskeboller |
3
Færdig
|
Sæt bollerne i en gryde med 1,5 liter småkogende, letsaltet vand og lad dem simre 8-10 minutter |
4
Færdig
|
Fisk fiskebollerne op med en hulske og brug nu kogevandet til at koge pastaerne i efter anvisningerne på pakken |
5
Færdig
|
Opvarm olien ved middelvarme i din bedste suppegryde og steg finthakket løg og hvidløg samt peberfrugt i små tern, til grøntsagerne er bløde og blanke - ca. 10 minutter |
6
Færdig
|
Tilsæt balsamico og lad det fordampe |
7
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser, bring i kog og småkog under låg i 15 minutter |
8
Færdig
|
Blend eller stavblend tomatsuppen, til konsistensen er helt jævn |
9
Færdig
|
Rør forsigtigt de færdigkogte pastaer og fiskeboller i suppen, varm hurtigt igennem og servér straks |