Ingredienser
-
Fars
-
500 g hakket kalv/flæsk
-
2 mellemstore løg, revet
-
2 æg
-
2 spsk. havregryn
-
2 spsk. yoghurt
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. allehånde
-
15 peberkorn, knust
-
25 g smør
-
4 spsk. olie
-
-
4 halvstore squash
-
150 g reven ost til gratinering
-
4 spsk. olie
-
300 g tomater
-
2 store løg
-
2 fed hvidløg
-
1 spsk. timian
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Squash – eller courgette eller zucchini, som det hedder længere sydpå – er en taknemmelig grøntsag. Den smager så mildt, at selv mænd og kræsne børn (eller omvendt) kan være med, og den kan bruges som fyld i alle mulige retter og brød. Og som en forrygende agurkesalat.
Du kan også lade squash spille hovedrollen, fylde den med en god fars, drysse med ost og bage den i ovnen. Voilà – fyldt squash eller farseret squash efter temperament. En skøn ret for hele familien.
Stop madspild og brug det indre af squashen, som du skraber ud, sammen med tomater, løg, hvidløg og timian til at lave en slags grøntsagssovs, som du kan blande med kogte ris, pasta eller kartofler. Perfekt tilbehør til fyldt squash.
Ingredienser
Fars |
|
500 g hakket kalv/flæsk | |
2 mellemstore løg, revet | |
2 æg | |
2 spsk. havregryn | |
2 spsk. yoghurt | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. allehånde | |
15 peberkorn, knust | |
25 g smør | |
4 spsk. olie | |
4 halvstore squash | |
150 g reven ost til gratinering | |
4 spsk. olie | |
300 g tomater | |
2 store løg | |
2 fed hvidløg | |
1 spsk. timian | |
0.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland ingredienserne til farsen |
2
Færdig
|
Skær squash igennem på langs og skrab kødet ud, så der bliver ca. 0,5-1 cm tykke ‘kanoer’ tilbage |
3
Færdig
|
Fyld fars i squash-kanoerne og drys med ost |
4
Færdig
|
Smør et ovnfast fad med olien |
5
Færdig
|
Bland de grofthakkede tomater, løg og hvidløg med det udskrabede squashkød og krydderier |
6
Færdig
|
Læg grøntsagerne i bunden af det smurte fad og squash-kanoerne ovenpå |
7
Færdig
|
Bag 20-25 minutter i 200 grader varm ovn (varmluft) |