Opskrift: Stripetti / spaghetti squash / glutenfri spaghetti
Nemt og sundt tilbehør til kødsovsen

0 0
Opskrift: Stripetti / spaghetti squash / glutenfri spaghetti

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 Stripetti / spaghetti squash
Olivenolie
Pesto
0.5 potte basilikum
4 spsk. olivenolie
100 g parmesan, revet
1 citron, den revne skal
2 fed hvidløg, knust
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Tilhører:
  • Børnemad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Pesto

Et par ord om vores opskrift

Del

Sundhedseksperterne siger, at vi skal spise flere grøntsager og mindre stivelse – og det er jo svært, når man elsker pasta, ris, kartofler og brød, ikke sandt?

Heldigvis findes der et grønt alternativ til den relativt usunde pasta. Nemlig en art græskar ved navn Stripetti – også kaldet spaghetti squash.

Når en spaghetti squash er bagt 50 minutter i ovnen, er den fuldkommen mør, og så er det ingen sag at rive kødet op med en gaffel. Resultatet er noget, der ligner spaghettistrimler.

Prøv at se på billedet. I den halve squash til venstre har vi blot revet den møre squash til spaghettistrimler. I den til højre har vi blandet spagettistrimlerne med en nem pesto af frisk basilikum, hvidløg, revet parmesan, citronskal, olivenolie, salt og lidt chiliflager.

Spaghetti squash smager meget mildt, en anelse sødligt, lidt nøddeagtigt. Smagen er så neutral og konsistensen så blød, at alle kan spise den.

Du kan spise de glutenfri spaghettistrimler i stedet for pasta til en god kødsovs. Brug for eksempel denne opskrift på kødsovs – spaghetti med kødsovs i ovn.

Du kan også bruge spaghettistrimlerne som tilbehør til alt muligt andet. I dette tilfælde foreslår vi, at du blander strimlerne med vores nemme pesto for at give dem lidt smag.

1 Stripetti rækker som spaghetti til 3-4 personer.

Se også vores opskrift på squashpasta / zucchini noodles

Ingredienser

Antal personer:
1 Stripetti / spaghetti squash
Olivenolie
Pesto
0.5 potte basilikum
4 spsk. olivenolie
100 g parmesan, revet
1 citron, den revne skal
2 fed hvidløg, knust
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager

Sådan gør du

1
Færdig

Halvér spaghetti squashen og skrab kernerne ud

2
Færdig

Smør skærefladerne med lidt olie - læg squashen med skærefladerne nedad på et stykke bagepapir på en bagerist

3
Færdig

Bag squashen 50 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

4
Færdig

Brug en gaffel til at rive spaghettistrimler op fra de halve squash

5
Færdig

Rør en pesto af finthakket basilikum og de øvrige ingredienser og bland sammen med spaghettistrimlerne

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Helstegt svinemørbrad på pande med linser og sugo
forrige
Opskrift: Helstegt svinemørbrad på pande med linser og sugo
Bibimbap - koreansk ris bowl med kød & grønt
næste
Opskrift: Bibimbap – koreansk ris bowl med kød & grønt
Helstegt svinemørbrad på pande med linser og sugo
forrige
Opskrift: Helstegt svinemørbrad på pande med linser og sugo
Bibimbap - koreansk ris bowl med kød & grønt
næste
Opskrift: Bibimbap – koreansk ris bowl med kød & grønt

Tilføj Din Kommentar