Opskrift: Tyrkisk hummus med grillet peberfrugt
- koriander, spidskommen og chili

0 0
Opskrift: Tyrkisk hummus med grillet peberfrugt

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 røde peberfrugter
500 g kikærter, kogte
2 fed hvidløg
2 dl (koge)vand
1 citron, saften
0.5 dl olie
2 spsk. tahin
2 tsk. korianderfrø
2 tsk. salt
1 tsk. spidskommen
1 tsk. chiliflager

En lækker hummus med et lille spicy twist

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I Spanien har man tapas, i de angelsaksiske lande serverer man appetizers, og i Grækenland og Tyrkiet står den på meze – en række små forretter, der smager så godt, at vi er mange, der næsten er mætte, når vi endelig når frem til hovedretten.

En af de skønneste meze er hummus med grillet peberfrugt! Den labre kikærtedip hummus kender du sikkert allerede, men når du blender en grillet peberfrugt med, får din dip lige et ekstra raffinement, der klæder den utroligt godt. Og farven skifter fra halvtrist beige til appetitvækkende rosa.

Du kan købe grillede peberfrugter på glas, men det er både let og meget billigere at lave dem selv. Faktisk skal du bare grille skindet på peberfrugterne kulsort i ovnen og pille skindet af – så står du tilbage med det lækreste søde og saftige peberfrugtkød. Det er rent slik.

Kikærterne kan du købe på dåse, men hvorfor ikke spare penge og emballage og koge de tørre kikærter selv? Du tager 250 gram kikærter og lægger i blød i rigelig vand 8-10 timer. Dette vand hælder du ud, hælder rigeligt med nyt vand over, krydrer med en spsk. salt og 3 laurbærblade og koger kikærterne 1 time. Og dette kogevand er genialt i hummussen!

Vi foreslår, at du laver en ordentlig portion tyrkisk hummus nu, du er i gang. Den smager mindst lige så godt dagen efter – men spørgsmålet er, om hele portionen ikke bliver guffet med det samme? Især, hvis du serverer friskbagte libanesiske fladbrød til.

Ingredienser

Antal personer:
2 røde peberfrugter
500 g kikærter, kogte
2 fed hvidløg
2 dl (koge)vand
1 citron, saften
0.5 dl olie
2 spsk. tahin
2 tsk. korianderfrø
2 tsk. salt
1 tsk. spidskommen
1 tsk. chiliflager
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær peberfrugterne i 1/4-dele og bred dem ud på et stykke bagepapir, så alt det blanke skind vender opad

2
Færdig

Grill i ovnen, til det meste af skindet er sort og forkullet – det tager 10-15 minutter

3
Færdig

Hæld peberfrugterne i en frysepose, luk den og lad skindet blive blødgjort i 10 minutter

4
Færdig

Nu kan du nemt hive skindet af peberfrugterne

5
Færdig

Knus krydderierne og blend alle ingredienser til en glat hummus

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Laber omelet med rejer
forrige
Opskrift: Laber omelet med rejer
Opskrift: Bagt laks thaistyle
næste
Opskrift: Bagt laks thaistyle
Opskrift: Laber omelet med rejer
forrige
Opskrift: Laber omelet med rejer
Opskrift: Bagt laks thaistyle
næste
Opskrift: Bagt laks thaistyle

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here