Ingredienser
-
2 røde peberfrugter
-
500 g kikærter, kogte
-
2 fed hvidløg
-
2 dl (koge)vand
-
1 citron, saften
-
0.5 dl olie
-
2 spsk. tahin
-
2 tsk. korianderfrø
-
2 tsk. salt
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
I Spanien har man tapas, i de angelsaksiske lande serverer man appetizers, og i Grækenland og Tyrkiet står den på meze – en række små forretter, der smager så godt, at vi er mange, der næsten er mætte, når vi endelig når frem til hovedretten.
En af de skønneste meze er hummus med grillet peberfrugt! Den labre kikærtedip hummus kender du sikkert allerede, men når du blender en grillet peberfrugt med, får din dip lige et ekstra raffinement, der klæder den utroligt godt. Og farven skifter fra halvtrist beige til appetitvækkende rosa.
Du kan købe grillede peberfrugter på glas, men det er både let og meget billigere at lave dem selv. Faktisk skal du bare grille skindet på peberfrugterne kulsort i ovnen og pille skindet af – så står du tilbage med det lækreste søde og saftige peberfrugtkød. Det er rent slik.
Kikærterne kan du købe på dåse, men hvorfor ikke spare penge og emballage og koge de tørre kikærter selv? Du tager 250 gram kikærter og lægger i blød i rigelig vand 8-10 timer. Dette vand hælder du ud, hælder rigeligt med nyt vand over, krydrer med en spsk. salt og 3 laurbærblade og koger kikærterne 1 time. Og dette kogevand er genialt i hummussen!
Vi foreslår, at du laver en ordentlig portion tyrkisk hummus nu, du er i gang. Den smager mindst lige så godt dagen efter – men spørgsmålet er, om hele portionen ikke bliver guffet med det samme? Især, hvis du serverer friskbagte libanesiske fladbrød til.
Ingredienser
2 røde peberfrugter | |
500 g kikærter, kogte | |
2 fed hvidløg | |
2 dl (koge)vand | |
1 citron, saften | |
0.5 dl olie | |
2 spsk. tahin | |
2 tsk. korianderfrø | |
2 tsk. salt | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær peberfrugterne i 1/4-dele og bred dem ud på et stykke bagepapir, så alt det blanke skind vender opad |
2
Færdig
|
Grill i ovnen, til det meste af skindet er sort og forkullet – det tager 10-15 minutter |
3
Færdig
|
Hæld peberfrugterne i en frysepose, luk den og lad skindet blive blødgjort i 10 minutter |
4
Færdig
|
Nu kan du nemt hive skindet af peberfrugterne |
5
Færdig
|
Knus krydderierne og blend alle ingredienser til en glat hummus |