• Forside
  • Brød
  • Opskrift: Libanesiske fladbrød – manakish al za’atar

Opskrift: Libanesiske fladbrød – manakish al za’atar
med honning og spændende krydderier

0 0
Opskrift: Libanesiske fladbrød – manakish al za’atar

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dej til fladbrød
3 dl vand
30 g gær
2 tsk. salt
1 tsk. honning
500 g hvedemel
Topping
6 spsk. olie
6 spsk. za’atar

En herlig blanding af fladbrød og pizza

Land:

    Ingredienser

    • Dej til fladbrød

    • Topping

    Et par ord om vores opskrift

    Del

    Man spiser masser af friskbagt fladbrød i Mellemøsten – Libanon, Jordan, Syrien, Israel – og i det gamle osmanniske rige med Tyrkiet i centrum. De skønne brød bruges blandt andet til at dyppe hummus og baba ganoush (auberginedip) op med. Fladbrødene har nogenlunde samme funktion, som når franskmænd nyder deres baguettes, og vi danskere guffer franskbrød: Det skal både mætte og tilfredsstille smagsløgene.

    De mellemøstlige fladbrød manakisk er en blanding af fladbrød og pizza. Du kan bage fladbrødene med alle mulige typer topping. Eller undlade topping, hvis du ønsker et neutralt brød.

    En af de mest udbredte smagsvarianter er manakish al za’atar, altså fladbrød med det vidunderlige blandingskrydderi za’atar. Krydderiet består af bl.a. sesamfrø, spidskommen og oregano: Du kan se vores opskrift på za’atar her, eller du kan købe det færdigblandet i etniske grønthandlere eller på nettet.

    Du kan roligt lave en stor portion. Manakish al za’atar smager vanvittigt godt, og dine medspisere stopper næppe, før brødkurven er tom. Især ikke, hvis du laver en stor skål tyrkisk hummus med grillet peberfrugt til at dyppe i.

    Ud af denne portion får du 3 fladbrød i pizzastørrelse. Det rækker til 6-8 glade gæster.

    Ingredienser

    Antal personer:
    Dej til fladbrød
    3 dl vand
    30 g gær
    2 tsk. salt
    1 tsk. honning
    500 g hvedemel
    Topping
    6 spsk. olie
    6 spsk. za’atar

    Sådan gør du

    1
    Færdig

    Rør vand og gær sammen – og ælt de øvrige ingredienser til dej i

    2
    Færdig

    Ælt dejen godt igennem og lad hæve 60 minutter et lunt sted

    3
    Færdig

    Rul dejen ud til 3 tynde pizzaer og pensl dem med olie & za’atar, der er rørt sammen

    4
    Færdig

    Bag fladbrødene ét ad gangen 12-13 minutter ved 200 grader, gerne på bagesten

    Spicy Twist

    Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

    Opskrift: Kartoffelpandekage i ovn
    forrige
    Opskrift: Kartoffelpandekage i ovn
    Opskrift: Sunde hjemmelavede nuggets af fisk
    næste
    Opskrift: Sunde hjemmelavede nuggets af fisk
    Opskrift: Kartoffelpandekage i ovn
    forrige
    Opskrift: Kartoffelpandekage i ovn
    Opskrift: Sunde hjemmelavede nuggets af fisk
    næste
    Opskrift: Sunde hjemmelavede nuggets af fisk

    Tilføj Din Kommentar