• Forside
  • Brød
  • Opskrift: Libanesiske fladbrød – manakish al za’atar
Opskrift: Libanesiske fladbrød – manakish al za’atar

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dej til fladbrød
3 dl vand
30 g gær
2 tsk. salt
1 tsk. honning
500 g hvedemel
Topping
6 spsk. olie
6 spsk. za’atar

Opskrift: Libanesiske fladbrød – manakish al za’atar

med honning og spændende krydderier

En herlig blanding af fladbrød og pizza

Ingredienser

  • Dej til fladbrød

  • Topping

Et par ord om vores opskrift

Del

Man spiser masser af friskbagt fladbrød i Mellemøsten – Libanon, Jordan, Syrien, Israel – og i det gamle osmanniske rige med Tyrkiet i centrum. De skønne brød bruges blandt andet til at dyppe hummus og baba ganoush (auberginedip) op med. Fladbrødene har nogenlunde samme funktion, som når franskmænd nyder deres baguettes, og vi danskere guffer franskbrød: Det skal både mætte og tilfredsstille smagsløgene.

De mellemøstlige fladbrød manakisk er en blanding af fladbrød og pizza. Du kan bage fladbrødene med alle mulige typer topping. Eller undlade topping, hvis du ønsker et neutralt brød.

En af de mest udbredte smagsvarianter er manakish al za’atar, altså fladbrød med det vidunderlige blandingskrydderi za’atar. Krydderiet består af bl.a. sesamfrø, spidskommen og oregano: Du kan se vores opskrift på za’atar her, eller du kan købe det færdigblandet i etniske grønthandlere eller på nettet.

Du kan roligt lave en stor portion. Manakish al za’atar smager vanvittigt godt, og dine medspisere stopper næppe, før brødkurven er tom. Især ikke, hvis du laver en stor skål tyrkisk hummus med grillet peberfrugt til at dyppe i.

Ud af denne portion får du 3 fladbrød i pizzastørrelse. Det rækker til 6-8 glade gæster.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Rør vand og gær sammen – og ælt de øvrige ingredienser til dej i

2
Færdig

Ælt dejen godt igennem og lad hæve 60 minutter et lunt sted

3
Færdig

Rul dejen ud til 3 tynde pizzaer og pensl dem med olie & za’atar, der er rørt sammen

4
Færdig

Bag fladbrødene ét ad gangen 12-13 minutter ved 200 grader, gerne på bagesten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Kartoffelpandekage i ovn
forrige
Opskrift: Kartoffelpandekage i ovn
Opskrift: Sunde hjemmelavede nuggets af fisk
næste
Opskrift: Sunde hjemmelavede nuggets af fisk
Opskrift: Kartoffelpandekage i ovn
forrige
Opskrift: Kartoffelpandekage i ovn
Opskrift: Sunde hjemmelavede nuggets af fisk
næste
Opskrift: Sunde hjemmelavede nuggets af fisk

Tilføj Din Kommentar