Ingredienser
-
300 g græsk yoghurt
-
100 g skyr
-
0.5 fed hvidløg, knust
-
1 spsk. olivenolie
-
0.5 tsk. salt
-
1 agurk, revet
-
4 kviste mynte, de finthakkede blade
Et par ord om vores opskrift
Tzatziki og græsk salat – så er vi i fantasien hjemme i det græske øhav, ikke sandt? Alle elsker den cremede dip med masser af agurk og hvidløg.
Lad være at gå ned på yoghurten, når du prøver at ramme smagen fra den græske taverna. Det skal være græsk yoghurt, og det skal være den kalorieholdige udgave. Spis hellere lidt mindre end at gå på kompromis med den ægte vare.
Til gengæld har vi tilføjet en fjerdedel skyr, som er sundere og indeholder flere proteiner. Og den neutrale skyr stjæler netop ikke billedet fra den gode, græske yoghurt.
Vi lover, at denne opskrift på tzatziki smager helt rigtigt – OG er superlet og enormt hurtig at lave – OG har et lille twist (mynten), som passer perfekt til den lille solskinsret.
Tzatziki er genialt som dip til chips eller lunt flutes inden maden eller som tilbehør til al slags stegt kød og fisk.
Ingredienser
300 g græsk yoghurt | |
100 g skyr | |
0.5 fed hvidløg, knust | |
1 spsk. olivenolie | |
0.5 tsk. salt | |
1 agurk, revet | |
4 kviste mynte, de finthakkede blade |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Riv agurken ned i et viskestykke og knug vandet ud af den |
2
Færdig
|
Bland alle ingredienser og lad salaten trække nogle minutter |