Ingredienser
-
1 stor svinemørbrad
-
4 tykke skiver bacon
-
200 g cocktailpølser
-
2 store løg, i grove tern
-
2 fed hvidløg, groft hakket
-
1 håndfuld sorte stenfri oliven
-
100 g tomatpure
-
2 tsk. timian
-
2 tsk. paprika
-
2 dl vand
-
4 spsk. cremefraiche 38%
-
Olie
-
Sukker
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Svinemørbrad som gryderet står ganske ofte på de danske middagsborde. Forståeligt nok, for mørbrad er jo en nem udskæring, som man næsten ikke kan mislykkes med – hvis man da ikke lige steger den alt for længe, så den bliver knastør.
Nogen kalder også mørbradgryde for ‘Den sorte gryde’, men det er en misforståelse. I sidstnævnte skal man nemlig blandt andet bruge oksekød i strimler.
Hvad er den bedste og rigtigste opskrift på mørbradgryde? De fleste er enige om, at retten indeholder bacon, cocktailpølser, tomatpure – og fløde.
Denne opskrift giver en herligt cremet version af den traditionelle mørbradgryde, men uden fløde. Til gengæld er alle de andre gode sager med. Plus lidt mere krudt i krydringen.
Ingredienser
1 stor svinemørbrad | |
4 tykke skiver bacon | |
200 g cocktailpølser | |
2 store løg, i grove tern | |
2 fed hvidløg, groft hakket | |
1 håndfuld sorte stenfri oliven | |
100 g tomatpure | |
2 tsk. timian | |
2 tsk. paprika | |
2 dl vand | |
4 spsk. cremefraiche 38% | |
Olie | |
Sukker | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær bacon i tykke strimler og steg grundigt i lidt olie, til de er brune og afgiver fedt |
2
Færdig
|
Tilsæt den afpudsede mørbrad i 3 cm tykke bøffer samt pølser, løg, hvidløg og oliven |
3
Færdig
|
Steg med, til alt har fået en smule farve |
4
Færdig
|
Tilsæt tomatpure, krydderier og vand og småkog under låg i 15 minutter |
5
Færdig
|
Rør cremefraiche i og smag retten til med sukker, salt og peber |