Opskrift: Hjemmelavet urtete – mod overgangsalder
med salvie, mynte, ingefær, chili og citron

0 0
Opskrift: Hjemmelavet urtete – mod overgangsalder

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 l vand
1 spsk. sort eller grøn te
12 blade salvie
12 blade mynte
0.5 citron, saft og skal

Salvie er blandt de ældst kendte midler mod hedeture og andre gebrækkeligheder

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Allerede i oldtiden vidste de kloge folk, at salvie kan noget helt særligt. Navnet salvie kommer af latin – Salve – og betyder ’at frelse’. I gamle dage sagde man, at den, der har salvie i sin have, ikke kan dø.

Salvie er et kendt middel mod overgangsalderens symptomer. Især hedeture afhjælper salvie. Mange af de tabletter, pulvere og teer, der sælges i dyre domme til hårdt ramte kvinder i 40’erne og 50’erne, indeholder salvie.

Så hvorfor ikke lave dit eget billige naturlægemiddel – som oven i købet smager uforskammet godt… Hvis du ikke kan skaffe friske blade af salvie og mynte, kan du bruge tørrede blade i stedet. Foruden at smage dejligt er mynte i øvrigt godt for fordøjelsen.

Drik nogle kopper af din hjemmelavede urtete hver dag og se, om det virker. Der er ingen garanti, men det er der på den anden side heller ikke med den dyre naturmedicin.

Læs også om alle de skønne, sunde krydderier der findes.

Ingredienser

Antal personer:
1 l vand
1 spsk. sort eller grøn te
12 blade salvie
12 blade mynte
0.5 citron, saft og skal
3 fra 13 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog vandet og hæld over de øvrige ingredienser

2
Færdig

Lad trække 6 minutter

3
Færdig

Mas evt. urterne lidt med en ske for at få mere smag

4
Færdig

Drik varm eller kold

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: En skøn, kraftig gullasch
forrige
Opskrift: En skøn, kraftig gullasch
Opskrift: Vanedannende, græsk fetadip
næste
Opskrift: Vanedannende, græsk fetadip
Opskrift: En skøn, kraftig gullasch
forrige
Opskrift: En skøn, kraftig gullasch
Opskrift: Vanedannende, græsk fetadip
næste
Opskrift: Vanedannende, græsk fetadip

Tilføj Din Kommentar