Opskrift: En skøn, kraftig gullasch
med bacon, spidskommen og paprika

0 0
Opskrift: En skøn, kraftig gullasch

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. olie
200 g bacon, i strimler
2 fed hvidløg, finthakket
2 løg, hakket
2 store gulerødder, i tern
2 stængler blegselleri, hakket
250 g champignon, i kvarter
600 g skært oksekød, i tern à 2 x 2 cm
3 spsk. paprika
2 tsk. timian.
2 tsk. salt
1 tsk. spidskommen
0.5 tsk. chiliflager
4 laurbærblade
70 g tomatpuré
2 dl hvidvin
2 dl vand
3 spsk. majsstivelse
6 spsk. vand
Persille, finthakket

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Beder du om gullasch / gullash (gulyàs) i Ungarn, får du serveret en krydret rød suppe, der er ret tynd i konsistensen. Er du derimod på udkig efter en ret, der minder om ‘dansk gullasch’ – som jo er en slags tyk kødstuvning med paprika – skal du snarere bede om pörkölt eller bogrács gulyàs.

Så nej, denne opskrift er ikke på ungarsk gullasch. Hvis du ønsker at lave suppe, må du kigge andetsteds. Her forsøger vi os med en dansk gullasch, altså den gode, kraftige stuvning med skært oksekød, grøntsager og en håndfuld varme krydderier. Skøn simremad, som passer til en kølig dag.

Hvad er skært oksekød, spørger du? Det er kød befriet for sener og fedt. Velegnet kød til gullasch er klump, bov, inderlår og tykkam.

Her til lands har vi tradition for at servere kartoffelmos til vores gullasch. Du kan også byde på ris eller brød, mens hvis du synes, mos er det perfekte tilbehør, hvorfor så ikke servere den-perfekte-kartoffelmos/…?

Kraftig rødvin eller mørkt øl kan varmt anbefales i glassene til.

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. olie
200 g bacon, i strimler
2 fed hvidløg, finthakket
2 løg, hakket
2 store gulerødder, i tern
2 stængler blegselleri, hakket
250 g champignon, i kvarter
600 g skært oksekød, i tern à 2 x 2 cm
3 spsk. paprika
2 tsk. timian.
2 tsk. salt
1 tsk. spidskommen
0.5 tsk. chiliflager
4 laurbærblade
70 g tomatpuré
2 dl hvidvin
2 dl vand
3 spsk. majsstivelse
6 spsk. vand
Persille, finthakket
4 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Steg baconstrimlerne sprøde i olien - stil til side

2
Færdig

Steg grøntsagerne ca. 10 minutter i baconfedtet med et lille nip salt - de skal tabe væske, men ikke tage farve - stil til side

3
Færdig

Brun kødet og kog det herefter under låg ved lav varme med krydderier, tomatpuré, vin og vand i 1,5 time

4
Færdig

Lad grøntsagerne koge med de sidste 30 minutter

5
Færdig

Rør majsstivelse op med vand og jævn retten

6
Færdig

Drys med bacon og persille og servér rygende varm

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Superlækker svensk pølseret
forrige
Opskrift: Superlækker svensk pølseret
Opskrift: Hjemmelavet urtete – mod overgangsalder
næste
Opskrift: Hjemmelavet urtete – mod overgangsalder
Opskrift: Superlækker svensk pølseret
forrige
Opskrift: Superlækker svensk pølseret
Opskrift: Hjemmelavet urtete – mod overgangsalder
næste
Opskrift: Hjemmelavet urtete – mod overgangsalder

Tilføj Din Kommentar