Ingredienser
-
800 g små, faste kartofler
-
250 g markchampignon
-
2 rødløg
-
4 spsk. olie
-
1 tsk. sichuanpeber
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 bdt. persille
Et par ord om vores opskrift
Stegte markchampignoner har så meget umami i smagen, at de uden problemer kan gøre det ud for ‘kød’ i en herlig hverdagsret som biksemad. Og det gælder uanset om du er veganer, vegetar, fleksitar, carnivor eller er af en særlig religiøs overbevisning.
Vegansk biksemad med svampe er en helt simpel ret med masser af mumset smag. Biksemaden består i al sin gribende enkelhed af kartofler, markchampignoner, rødløg og et drys persille. Hvis dine holdninger tillader det, vil et spejlæg smage godt på.
Det særlige pift i denne udgave af vegansk biksemad kommer fra sichuanpeber (eller szechuanpeber), som har en syrligt-pebret smag. Krydderiet giver en helt særlig prikken på tungen, men er ellers ikke specielt stærkt. Hvis du ikke kan skaffe sichuanpeber, vil timian eller rosmarin og lidt chiliflager også kunne gøre tricket.
Som tilbehør til vegansk biksemad vil en frisk råkost give et godt modspil.
Ingredienser
800 g små, faste kartofler | |
250 g markchampignon | |
2 rødløg | |
4 spsk. olie | |
1 tsk. sichuanpeber | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 bdt. persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens, halvér og kog kartoflerne 10 minutter |
2
Færdig
|
Rens og halvér svampene, skær de skrællede løg i kvarte |
3
Færdig
|
Varm olien på en pande ved middelhøj varme og start med stege svampene 5 minutter med skærefladen nedad |
4
Færdig
|
Tilsæt alle øvrige ingredienser (minus persille) og steg, til alt er brunt og sprødt - det tager måske op til 20 minutter |
5
Færdig
|
Hak persillen og drys over biksemaden ved servering |