Ingredienser
-
Boller
-
400 g Naturli Minced
-
2 løg, fint revet
-
10 korn allehånde
-
10 sorte peberkorn
-
1 tsk. salt
-
1 l grøntsagsbouillon
-
Karrysovs
-
3 spsk. olivenolie
-
1 løg
-
2 fed hvidløg
-
2.5 spsk. karry
-
1 spsk. kanel
-
1 spsk. gurkemeje
-
1 ds. kokosmælk
-
1 æble
-
Jævning
-
5 spsk. mel
-
1 dl vand
Et par ord om vores opskrift
Boller i karry er en højtelsket, gammel mormorklassiker. Alle holder af den skønne ret – som mormor og oldemor sandsynligvis lavede med hakket svinekød.
I dag har vi heldigvis fået plantebaserede alternativer. Naturli fremstiller for eksempel plantefarsen Minced, der er baseret på ærteprotein. En pakke med 400 gram fås for 25 kr. i Netto.
Minced ligner hakket kød, som er lavet af modellervoks. Konsistensen er også lidt hen à la ler, og det gør den uhyre nem at arbejde med. Nemmere end kød, faktisk.
Hvis du rører farsen med masser af revet løg, salt, peber og medisterkrydderiet allehånde, opnår du en smag med masser af umami og en tekstur som let porøse kødboller. Det tager højst 10 minutter at røre farsen sammen.
I modsætning til kødfars med mælk, æg og mel skal plantefarsen ikke hvile først. Den er lige til at forme til fine boller og koge ved svag varme i grøntsagsbouillon. Regn med 8-10 minutters kogetid, så er bollerne færdige.
Bouillonen skal du nu bruge som basis for en vidunderlig karrysovs, som smager meget bedre end mormors. Først steger du finthakket løg og hvidløg i en smule olivenolie, så tilsætter du karry, kanel og gurkemeje – og hælder bouillonen og en dåse kokosmælk over. Sovsen skal nu koge et par minutter og jævnes, og til sidst putter du små æblestykker i.
Denne karrysovs har en dyb, rund smag, der minder om de indtryk, man får ude i det fjerne østen.
Servér en portion friskkogte ris til – og måske en råkost lavet af revet glaskål, æble, rosiner og citronsaft.
Ingredienser
Boller |
|
400 g Naturli Minced | |
2 løg, fint revet | |
10 korn allehånde | |
10 sorte peberkorn | |
1 tsk. salt | |
1 l grøntsagsbouillon | |
Karrysovs |
|
3 spsk. olivenolie | |
1 løg | |
2 fed hvidløg | |
2.5 spsk. karry | |
1 spsk. kanel | |
1 spsk. gurkemeje | |
1 ds. kokosmælk | |
1 æble | |
Jævning |
|
5 spsk. mel | |
1 dl vand |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser til boller sammen (minus bouillon) og form til boller på størrelse med bordtennisbolde |
2
Færdig
|
Læg forsigtigt bollerne ned i den småboblende bouillon og småkog 8-10 minutter |
3
Færdig
|
Fisk bollerne op med en hulske - gem halvdelen af bouillonen |
4
Færdig
|
Varm olivenolien op ved middelvarme og steg finthakket løg og hvidløg nogle minutter, til de bliver blanke |
5
Færdig
|
Tilsæt karry, kanel og gurkemeje og steg med 1 minut |
6
Færdig
|
Hæld kokosmælk og bouillon over og kog 5 minutter |
7
Færdig
|
Pisk jævningen sammen og hæld i en tynd stråle ned i sovsen under omrøring |
8
Færdig
|
Lad sovsen koge yderligere 5 minutter |
9
Færdig
|
Hæld små æblestykker og bollerne i sovsen, varm forsigtigt igennem og servér |