Opskrift: Nem vegansk boller i karry
med kokosmælk og æbler

Opskrift: Nem vegansk boller i karry

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Boller
400 g Naturli Minced
2 løg, fint revet
10 korn allehånde
10 sorte peberkorn
1 tsk. salt
1 l grøntsagsbouillon
Karrysovs
3 spsk. olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
2.5 spsk. karry
1 spsk. kanel
1 spsk. gurkemeje
1 ds. kokosmælk
1 æble
Jævning
5 spsk. mel
1 dl vand

Bollerne røres lynhurtigt af en Naturli plantefars

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Boller

  • Karrysovs

  • Jævning

Et par ord om vores opskrift

Del

Boller i karry er en højtelsket, gammel mormorklassiker. Alle holder af den skønne ret – som mormor og oldemor sandsynligvis lavede med hakket svinekød.

I dag har vi heldigvis fået plantebaserede alternativer. Naturli fremstiller for eksempel plantefarsen Minced, der er baseret på ærteprotein. En pakke med 400 gram fås for 25 kr. i Netto.

Minced ligner hakket kød, som er lavet af modellervoks. Konsistensen er også lidt hen à la ler, og det gør den uhyre nem at arbejde med. Nemmere end kød, faktisk.

Hvis du rører farsen med masser af revet løg, salt, peber og medisterkrydderiet allehånde, opnår du en smag med masser af umami og en tekstur som let porøse kødboller. Det tager højst 10 minutter at røre farsen sammen.

I modsætning til kødfars med mælk, æg og mel skal plantefarsen ikke hvile først. Den er lige til at forme til fine boller og koge ved svag varme i grøntsagsbouillon. Regn med 8-10 minutters kogetid, så er bollerne færdige.

Bouillonen skal du nu bruge som basis for en vidunderlig karrysovs, som smager meget bedre end mormors. Først steger du finthakket løg og hvidløg i en smule olivenolie, så tilsætter du karry, kanel og gurkemeje – og hælder bouillonen og en dåse kokosmælk over. Sovsen skal nu koge et par minutter og jævnes, og til sidst putter du små æblestykker i.

Denne karrysovs har en dyb, rund smag, der minder om de indtryk, man får ude i det fjerne østen.

Servér en portion friskkogte ris til – og måske en råkost lavet af revet glaskål, æble, rosiner og citronsaft.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Rør alle ingredienser til boller sammen (minus bouillon) og form til boller på størrelse med bordtennisbolde

2
Færdig

Læg forsigtigt bollerne ned i den småboblende bouillon og småkog 8-10 minutter

3
Færdig

Fisk bollerne op med en hulske - gem halvdelen af bouillonen

4
Færdig

Varm olivenolien op ved middelvarme og steg finthakket løg og hvidløg nogle minutter, til de bliver blanke

5
Færdig

Tilsæt karry, kanel og gurkemeje og steg med 1 minut

6
Færdig

Hæld kokosmælk og bouillon over og kog 5 minutter

7
Færdig

Pisk jævningen sammen og hæld i en tynd stråle ned i sovsen under omrøring

8
Færdig

Lad sovsen koge yderligere 5 minutter

9
Færdig

Hæld små æblestykker og bollerne i sovsen, varm forsigtigt igennem og servér

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Hurtig hjemmelavet solbærsnaps
forrige
Opskrift: Hurtig hjemmelavet solbærsnaps
Opskrift: Letkrydret sellerisuppe
næste
Opskrift: Letkrydret sellerisuppe
Opskrift: Hurtig hjemmelavet solbærsnaps
forrige
Opskrift: Hurtig hjemmelavet solbærsnaps
Opskrift: Letkrydret sellerisuppe
næste
Opskrift: Letkrydret sellerisuppe