Opskrift: Letkrydret sellerisuppe
med simple oksekødsboller

Opskrift: Letkrydret sellerisuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Oksekødsboller
400 g hakket oksekød
1 æg
1 tsk. knust allehånde
1 tsk. salt, peber
1.5 l bouillon
Sellerisuppe
1 knoldselleri
600 g kartofler
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. timian
1 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
5 spsk. cremefraiche 18%

Skøn, nem og sund suppe, der luner på en kølig aften

Ingredienser

  • Oksekødsboller

  • Sellerisuppe

Et par ord om vores opskrift

Del

Som bekendt er knoldselleri grøntsagen, der giver en markant smag i flere af de gode supper, vi danskere spiser i vinterhalvåret. Blandt andet oksekødssuppe, gule ærter og hønsekødsuppe.

Mindre kendt er det, at den vanvittigt sunde selleri – der er fyldt med vitaminer og nyttige kostfibre – også sagtens kan spille hovedrollen i sin egen suppe.

En helt basal sellerisuppe består typisk af selleri, kartofler, løg, timian og bouillon. Egentlig kan du bare koge disse få ingredienser i 15-20 minutter og stikke en stavblender i, så står du med en glimrende suppe.

Meeen, selv en god suppe kan ofte blive endnu bedre…

En smule cremefraiche og et par spiseskefulde æbleeddike giver de tunge grøntsager et let og tiltrængt modspil, som pirrer smagsløgene og får solen til at skinne over retten.

En håndfuld krydrede oksekødsboller tilfører et strejf af luksus til den billige, sunde suppe. Ud over at smage vidunderligt er kødbollerne en god måde at få det protein, kroppen har brug for hver dag.

Disse kødboller er utroligt lette at lave: Du rører simpelt bare hakket kød, æg, allehånde, salt og peber sammen (det tager 2 minutter), former dem som små kødboller og smider i kogende bouillon. 5 minutter efter står du med en skålfuld af de dejligste, let tørre kødboller, der smager dybt af oksekød og allehånde (medisterkrydderiet).

At kødbollerne er en smule tørre er kun et plus sammen med den meget cremede sellerisuppe.

Skal det være ekstra festligt, serverer du en pose franske kartofler til. Det giver knas og glade dage.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Rør ingredienserne til kødboller sammen (minus bouillon) og form til små kugler på 1,5 cm i diameter

2
Færdig

Anbring kødbollerne i den småkogende bouillon og lad koge ca. 5 minutter, til alle kødbollerne flyder ovenpå

3
Færdig

Fisk kødbollerne op af bouillonen med en hulske og stil til side

4
Færdig

I bouillonen hælder du nu grøntsagerne, der er renset og snittet i små stykker, samt de øvrige ingredienser (minus cremefraiche)

5
Færdig

Småkog under låg i 15 minutter, tag af ilden og tilføj cremefraiche

6
Færdig

Blend eller stavblend sellerisuppen, til den har en jævn konsistens

7
Færdig

Hæld kødbollerne i suppen og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Nemme veganske boller i karry
forrige
Opskrift: Nem vegansk boller i karry
Opskrift: Lynstegt savoykål thaistyle
næste
Opskrift: Lynstegt savoykål thaistyle
Opskrift: Nemme veganske boller i karry
forrige
Opskrift: Nem vegansk boller i karry
Opskrift: Lynstegt savoykål thaistyle
næste
Opskrift: Lynstegt savoykål thaistyle