Opskrift: Vegetar gullasch med hvide bønner

0 0
Opskrift: Vegetar gullasch med hvide bønner

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
600 g kogte butterbeans (se TIP)
3 spsk. olie
3 fed hvidløg
2 løg
2 gulerødder
2 persillerødder
2 stængler blegselleri
2 røde peberfrugter
2 spsk. paprika
1 spsk. spidskommen, knust
3 laurbærblade
2 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
1 ds. flået tomat
3 dl vand
140 g tomatpuré
0.5 bdt. persille

Stor, dyb velsmag - og proteiner nok til sportsernæring

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

God, gammeldaws gullasch er normalt en tung gryderet med rigeligt oksekød og måske oven i købet bacon til at forhøje smagsoplevelsen.

Se vores opskrifter på dansk gullasch og ungarsk gullaschsuppe 

Ups, af hensyn til klimaet skal vi jo spise mindre oksekød! Men samtidig har din krop brug for proteiner, som der er masser af i kød (og æg og fisk). Faktisk har du brug for ca. 1 gram protein pr. kilo kropsvægt pr. dag. Vejer du 75 kg, bør du spise 75 gram protein om dagen. Lidt mere, hvis du dyrker meget motion.

Læs vores opskrift sund sportskost med masser af energi

Løsningen er at spise flere bælgfrugter, blandt andet hvide bønner, som du får en opskrift på her. De store, hvide bønner – også kaldet butterbeans eller Limabønner – indeholder 21 gram protein pr. 100 gram. Oksekød indeholder kun 5 gram mere, så rent ernæringsmæssigt er denne vegetar gullasch med hvide bønner rigtigt fornuftig; også hvis du dyrker meget motion.

I retten indgår 600 gram hvide bønner. Det svarer rundt regnet til 500 gram kød. Bare til orientering.

TIP. Vi købte 250 gram billige, tørre bønner, udblødte dem i vand i 8 timer og kogte dem 40 minutter i frisk vand tilsat 2 tsk. salt og 3 laurbærblade. Det blev til 600 gram lækkert faste, let salte bønner med en kødagtig smag og konsistens. Mums! De er lige til at spise som snacks.

Orker du ikke at udbløde og koge bønnerne selv, fås de på dåse. Du kan sagtens bruge kikærter eller kidneybønner i stedet.

Den dybe velsmag i denne vegetar gullasch opstår blandt andet, fordi de mange grøntsager først skal steges så længe, at de karamelliserer en smule. Det giver masser af sødme og umami. Desuden indgår paprika, spidskommen, laurbærblade og koncentreret tomatpuré i smagspaletten – munden fyldes med nydelse.

Som tilbehør til al slags gullasch – også vegetar gullasch – smager en god kartoffelmos eller en portion velkogte ris altid godt.

Ingredienser

Antal personer:
600 g kogte butterbeans (se TIP)
3 spsk. olie
3 fed hvidløg
2 løg
2 gulerødder
2 persillerødder
2 stængler blegselleri
2 røde peberfrugter
2 spsk. paprika
1 spsk. spidskommen, knust
3 laurbærblade
2 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
1 ds. flået tomat
3 dl vand
140 g tomatpuré
0.5 bdt. persille
2 fra 16 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt olien over i en stor, tykbundet gryde ved middelvarme

2
Færdig

Begynd af rense grøntsagerne og snitte dem i små tern - hæld dem i gryden, efterhånden som du bliver klar med dem

3
Færdig

Grøntsagerne skal stege 15-20 minutter, til de begynder at blive bløde og klæbe let til bunden af gryden - en smule af grøntsagerne må gerne blive lidt lysebrune

4
Færdig

Tilsæt krydderier og steg med 1 minut

5
Færdig

Tilsæt flået tomat, vand og puré, rør rundt og lad småkoge under låg i 10 minutter

6
Færdig

Tilsæt de kogte, hvide bønner og kog med i 10 minutter

7
Færdig

Servér vegetar gullasch rygende varm med et drys hakket persille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Parfait-med-svesker-og-rom
forrige
Opskrift: Parfait med svesker og rom
Koldhaevede-solsikkeboller
næste
Opskrift: Luftige, koldhævede solsikkeboller bagt med surdej
Parfait-med-svesker-og-rom
forrige
Opskrift: Parfait med svesker og rom
Koldhaevede-solsikkeboller
næste
Opskrift: Luftige, koldhævede solsikkeboller bagt med surdej

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here