Ingredienser
-
4 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 spsk. karry
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. salt
-
3 porrer
-
3 spsk. mel
-
6 spsk. vand
-
4 dl bouillon
-
2 æbler
-
75 g usaltede peanuts
Et par ord om vores opskrift
Om du vil kalde denne dejlige gryderet vegetarisk eller vegansk, kommer ud på ét. Begge dele er rigtige, for der er ingen animalske produkter i.
Både porrer, æbler og krydderier giver retten masser af saft og kraft, og hvis du så oven i købet selv laver en vegansk bouillon og bruger som basis i stedet for en færdigkøbt grøntsagsbouillon, vil du ramme højt på smagsbarometret.
På toppen foreslår vi at drysse ristede, usaltede peanuts. De smager usandsynligt godt sammen med karry. Du kan også bruge ristede nødder eller mandler. Ud over den dejlige smag er dette lækre knas din primære proteinkilde i retten.
Som tilbehør til vegetarisk karryret kan du naturligvis altid servere kogte ris (mængder og kogetider finder du her). Men du kan også gå all in på de sunde grøntsager og lave blomkålsris – det er superlet og tager under 10 minutter.
Ingredienser
4 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 spsk. karry | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. salt | |
3 porrer | |
3 spsk. mel | |
6 spsk. vand | |
4 dl bouillon | |
2 æbler | |
75 g usaltede peanuts |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien på en pande og steg finthakket løg og hvidløg blanke - det tager 5 minutter |
2
Færdig
|
Tilsæt krydderier og steg med 2 minutter |
3
Færdig
|
Rens porrerne, skær i 1 cm tykke skiver og læg ned til løgene - uden at røre rundt |
4
Færdig
|
Rør en jævning af mel og vand, pisk ud i bouillonen og hæld ned til løg og porrer |
5
Færdig
|
Rør forsigtigt rundt uden at mase porrerne og lad nu retten simre 5-7 minutter under låg afhængigt at porrernes tykkelse |
6
Færdig
|
Skær æblerne i tern og kog med det sidste minut |
7
Færdig
|
Rist peanuts på en hed pande, til de bliver lysebrune, og drys over retten ved servering |