Opskrift: Vegetarisk karryret
med porre, æble og blomkålsris

0 0
Opskrift: Vegetarisk karryret

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. karry
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
3 porrer
3 spsk. mel
6 spsk. vand
4 dl bouillon
2 æbler
75 g usaltede peanuts

Glæd dig til masser af skønne smage og et lækkert knas på toppen

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Om du vil kalde denne dejlige gryderet vegetarisk eller vegansk, kommer ud på ét. Begge dele er rigtige, for der er ingen animalske produkter i.

Både porrer, æbler og krydderier giver retten masser af saft og kraft, og hvis du så oven i købet selv laver en vegansk bouillon og bruger som basis i stedet for en færdigkøbt grøntsagsbouillon, vil du ramme højt på smagsbarometret.

På toppen foreslår vi at drysse ristede, usaltede peanuts. De smager usandsynligt godt sammen med karry. Du kan også bruge ristede nødder eller mandler. Ud over den dejlige smag er dette lækre knas din primære proteinkilde i retten.

Som tilbehør til vegetarisk karryret kan du naturligvis altid servere kogte ris (mængder og kogetider finder du her). Men du kan også gå all in på de sunde grøntsager og lave blomkålsris – det er superlet og tager under 10 minutter.

Ingredienser

Antal personer:
4 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. karry
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
3 porrer
3 spsk. mel
6 spsk. vand
4 dl bouillon
2 æbler
75 g usaltede peanuts
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien på en pande og steg finthakket løg og hvidløg blanke - det tager 5 minutter

2
Færdig

Tilsæt krydderier og steg med 2 minutter

3
Færdig

Rens porrerne, skær i 1 cm tykke skiver og læg ned til løgene - uden at røre rundt

4
Færdig

Rør en jævning af mel og vand, pisk ud i bouillonen og hæld ned til løg og porrer

5
Færdig

Rør forsigtigt rundt uden at mase porrerne og lad nu retten simre 5-7 minutter under låg afhængigt at porrernes tykkelse

6
Færdig

Skær æblerne i tern og kog med det sidste minut

7
Færdig

Rist peanuts på en hed pande, til de bliver lysebrune, og drys over retten ved servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Lun, krydret butternut squash salat
forrige
Opskrift: Lun, krydret butternut squash salat
Opskrift: Marineret tykstegsbøf med selleripuré
næste
Opskrift: Marineret tykstegsbøf med selleripuré
Opskrift: Lun, krydret butternut squash salat
forrige
Opskrift: Lun, krydret butternut squash salat
Opskrift: Marineret tykstegsbøf med selleripuré
næste
Opskrift: Marineret tykstegsbøf med selleripuré

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here