Ingredienser
-
0.5 lime
-
5 cl whisky
-
1 dl danskvand
-
Is, masser
Et par ord om vores opskrift
Historien om whiskey Rickey starter angiveligt en formiddag i 1883 på baren Shoomaker’s i Washington DC. Her får oberst Joe Rickey serveret sin sædvanlige morgen-bourbon med apollinaris (danskvand), men den kække bartender smider også lige en halv lime i glasset, både saft og skal.
Drinken må have vækket den gode oberst godt og grundigt, for det er en syrlig sag. Faktisk så syrlig, at en del foretrækker at tilføje en tsk. sirup eller lidt rørsukker. Smag og behag er som bekendt forskellig.
Ideen med at blande sprut, danskvand og en halv lime bredte sig med lynets hast i de bedre kredse i Nordamerika. Få år efter drak de amerikanske gentlemen også gin Rickey (eller lime Rickey) samt en variant med mørk rom.
Oprindeligt er drinken baseret på den amerikanske majswhiskey, bourbon (og ja, der er et e i whiskey ‘over there’), men i dag drikkes den også med Scotch og andre slags whisky fra Europa. Vi brugte en Tullamore Dew, der fungerede perfekt.
Vil du hygge lidt ekstra om gæsterne, serverer du lige en skål hjemmesaltede mandler og nødder til din whisky Rickey.
Ingredienser
0.5 lime | |
5 cl whisky | |
1 dl danskvand | |
Is, masser |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pres limesaft i et højt glas og lad limeskallen dumpe med ned |
2
Færdig
|
Hæld de øvrige ingredienser i og rør rundt |
3
Færdig
|
Cheers |