Opskrift: Nemmere og sundere pariserbøf i ovn
- med lynsyltet rødbede

Opskrift: Nemmere og sundere pariserbøf i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
800 g magert hakket oksekød
8 skiver toastbrød
Olie, salt, peber
2 løg
1 rødbede
1 spsk. eddike
1 tsk. sukker
1 tsk. peberrod
1 glas kapers
8 æggeblommer

Gammeldags pariserbøf lavet på en ny måde

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Pariserbøf er i princippet en stegt tatarmad på hvidt brød med hele ‘svineriet’ af løg, rødbede, peberrod, kapers og en æggeblomme. En klassisk frokostret, som enhver gammeldags restaurant med respekt for sig selv har på menukortet.

Bare rolig, selv om den er lavet på en ny måde, smager denne pariserbøf, som den plejer – fuld af saft og kraft. Men fattigere på fedtstof og rigere på vitaminer, hvis du følger hele opskriften.

Det nye er, at brød med bøf blot skal have 5 minutter under grill i ovnen. Bum, så er pariserbøffen færdig! Bøffen er let rosa indvendig og fuldkommen saftig, brødet knasende sprødt.

Der skal pensles en anelse olie på oversiden af bøffen og undersiden af brødet, men det er intet mod de mængder af fedtstof, man normalt bruger til at stege en pariserbøf i. Brødet suger jo normalt masser af smør til sig.

Der er kun ét lille forbehold ved metoden: Bøffen bliver ikke lige så flot brun, som den plejer. Smagen er i top, så det er kun udseendet, dette handler om. Og som du kan se på billedet, er pariserbøffen jo næsten usynlig under alle de gode sager, der drysses på.

Løgringene ryger under grillen sammen med pariserbøfferne. Det betyder, at de ikke længere er påtrængende rå, og så har man lyst til at spise meget mere af dem.

Rødbeden er en frisk en af slagsen, som er revet og vendt med en skefuld eddike og lidt sukker. Det tager kun 5 minutter og er både lækrere og sundere end købte, syltede rødbeder.

Peberroden er friskrevet og giver masser af vitaminer. Det er ikke uden grund, at man kalder peberrod for Nordens ingefær.

Brug gerne friske æggeblommer. Danske æg har i årevis været fri for salmonella, så der er ingen grund til at købe pasteuriserede æg, der slet ikke smager lige så godt.

Nyd denne nemme pariserbøf med sund samvittighed. Og et glas kold øl måske?

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Tænd ovnen på grill og lad en bageplade eller bagesten varme med midt i ovnen

2
Færdig

Fordel kødet på brødet (100 gram pr. skive) og hak det let på kryds og tværs som en hakkebøf

3
Færdig

Pensl undersiden af brødet og oversiden af kødet med olie og drys med salt og peber

4
Færdig

Skær løgene i tynde ringe

5
Færdig

Læg pariserbøffer og løgringe på et stykke bagepapir

6
Færdig

Træk bagepapiret med indhold ind på den gloende varme plade eller sten og giv det 5 minutter under grillen

7
Færdig

Inden da har du forberedt tilbehøret
- vend revet rødbede i eddike og sukker
- riv peberroden
- dræn kapers
- del æg i blommer og hvider (hviderne kan du bruge til marengs)

8
Færdig

Servér de varme pariserbøffer med hele ‘svineriet’

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Whisky Rickey - klassisk cocktail
forrige
Opskrift: Whisky Rickey – klassisk cocktail
Opskrift: Gammeldags stuvet hvidkål
næste
Opskrift: Gammeldags stuvet hvidkål
Opskrift: Whisky Rickey - klassisk cocktail
forrige
Opskrift: Whisky Rickey – klassisk cocktail
Opskrift: Gammeldags stuvet hvidkål
næste
Opskrift: Gammeldags stuvet hvidkål