Ingredienser
-
Lynmarineret laks
-
400 g rå laks
-
1 citron, skallen
-
3 spsk. citronsaft
-
1 fed hvidløg, knust
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Rygeostcreme
-
200 g rygeost
-
3 spsk. olie
-
1 spsk. citronsaft
-
1 bdt. purløg, finthakket
-
0.5 bdt. persille, finthakket
-
1 tsk. salt, peber
-
6 tortillapandekager
-
3 gulerødder
-
3 forårsløg
-
6 tomater
-
1 bdt. radiser
-
1 bk. ærteskud
Et par ord om vores opskrift
Af en eller anden grund er wraps med laks ofte ensbetydende med røget laks og et tykt lag fad flødeost omviklet med en ubagt tortillapandekage. Hvis det er den slags opskrift, du er på jagt efter, må du hellere google videre. Vi synes, det er en dødkedelig ret.
I denne opskrift lynmarinerer du rå laks med citron, hvidløg, chili og salt. Laksen skal kun marinere 15 minutter (mens du rører creme og snitter grønt), og smager forrygende og frisk bagefter. Alle fiskens livsvigtige omega 3-fedtsyrer er desuden bevaret.
I stedet for en flødeost, der ikke smager af noget, skal du bruge en ordentlig klat rygeost, som du rører med blandt andet purløg og persille. Den let røgede creme står fabelagtigt til den friske laks.
Og så skal der naturligvis rulles en masse rå grøntsager ind i pandekagerne sammen med laks og creme, så dine wraps knaser af sundhed og vitaminer.
Endelig kan det klart anbefales lige at varme tortillapandekagerne på en tør pande, før de skal bruges. Det smager 100 gange bedre end de ubagte tortillaer, der ellers er så almindelige. Du kan i øvrigt bage tortillapandekagerne selv.
Disse wraps er nok mest anvendelige som aftensmad eller som alternative frokost-sandwich. En piskende kold øl smager ret godt til.
Ingredienser
Lynmarineret laks |
|
400 g rå laks | |
1 citron, skallen | |
3 spsk. citronsaft | |
1 fed hvidløg, knust | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Rygeostcreme |
|
200 g rygeost | |
3 spsk. olie | |
1 spsk. citronsaft | |
1 bdt. purløg, finthakket | |
0.5 bdt. persille, finthakket | |
1 tsk. salt, peber | |
6 tortillapandekager | |
3 gulerødder | |
3 forårsløg | |
6 tomater | |
1 bdt. radiser | |
1 bk. ærteskud |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Befri laksen for skind og skær i tynde skiver |
2
Færdig
|
Bland laksen med de øvrige ingredienser og lad trække 15 minutter |
3
Færdig
|
Rør ingredienser til rygeostcreme sammen - den skal være ret fast i konsistensen |
4
Færdig
|
Lun tortillapandekagerne på en tør pande ved høj varme – max. 1 minut på hver side |
5
Færdig
|
Riv gulerødder, skær løg, tomater og radiser i tynde skiver |
6
Færdig
|
Smør tortillapandekagerne med et lag creme, læg laks og grønt i en aflang dynge på tværs af pandekagerne og rul stramt sammen |
7
Færdig
|
Skær pandekagerne igennem på skrå og servér |