Ingredienser
-
15 store stykker flutes
-
150 g parmesan
-
Hvidløgsolie
-
0.5 dl olivenolie
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 tsk. tørret basilikum
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Kan du lide smeltet ost, vil du elske disse knasende sprøde brød med en behagelig smag af hvidløg og masser af lækker ost på toppen. Parmesanbrød er en nem snack til velkomstdrinken eller herligt tilbehør til røde bøffer, mørbrad og koteletter.
Læs mere om de nemme parmesanbrød efter opskriften.
Ingredienser
15 store stykker flutes | |
150 g parmesan | |
Hvidløgsolie |
|
0.5 dl olivenolie | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 tsk. tørret basilikum | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Læg brødstykkerne ud på en bageplade belagt med bagepapir |
2
Færdig
|
Rør hvidløgsolien sammen og fordel på brødet |
3
Færdig
|
Fordel den fint revne parmesan på brødet - der skal en stor bunke på hver skive |
4
Færdig
|
Bag 15 minutter midt i en 150 grader varm ovn |
5
Færdig
|
Skru op på grill og giv parmesanbrødene 5 minutter mere |
6
Færdig
|
Servér de gyldne, knasende sprøde ostebrød med det samme |
Mere om nemme parmesanbrød med hvidløgsolie
Parmesanbrød er alle osteelskeres oplagte alternativ til hvidløgsflutes.
Store, tykke skiver flutes smøres med en krydret hvidløgsolie og toppes op med et solidt lag fint revet parmesan. Efter 20 minutter i ovnen er brødene knasende sprøde og smager dejligt af hvidløg, basilikum og smeltet ost.
Nyd de gode parmesanbrød som en nem snack til øl, vin og drinks. Eller som tilbehør i alle de sammenhænge, du normalt ville servere hvidløgsflutes – til røde bøffer, til hakkebøffer, til koteletter og krebinetter, til oksemørbrad og svinemørbrad eller til en skål frisklavet madsalat.
Variationer
- BRØD. Du kan naturligvis bruge alle mulige slags brød til parmesanbrød. Surdejsbrød egner sig særligt godt til at blive ristet på denne måde.
- OST. I stedet for ægte parmesan er grana padano en fuldgod erstatning. Eller pecorino. Eller vesterhavsost. Eller Jarlsberg. Eller – hvad med nogle skiver frisk mozzarella? Husk at holde øje med ovnen…
- HVIDLØG. Parmesanbrød kan selvklart også laves uden hvidløg. Eventuelt kan du erstatte hvidløg med finthakket skalotteløg.
- KRYDDERI. Vi foreslår tørret basilikum, men det kunne også være frisk basilikum. Eller timian, frisk eller tørret. Eller rosmarin, frisk eller tørret. Eller alle tre krydderier. Chiliflagerne kan sagtens byttes ud med friskkværnet sort peber eller cayennepeber.
- TOMAT. Elsker du kombinationen af ost og tomat (som på en pizza), kan du sagtens lægge et par tynde skiver tomat på brødene, før du hælder ost over. Eller semidried tomater.
- SKINKE. Kogt skinke vil også smage godt på brødene – den skal anbringes, før osten hældes på. Hvis du tilføjer både skinke og tomat, er du næsten ude i at have lavet dine egne supernemme minipizzaer!