Ingredienser
-
1 lime, saften
-
3 spsk. olivenolie
-
1 fed hvidløg, knust
-
3 tsk. tørret oregano
-
1 bdt. bredbladet persille, finthakket
-
1 tsk. salt
-
0.5 chili, finthakket
-
600 g kogte kikærter
-
100 g sorte, stenfri oliven
-
100 g semidried tomater
-
100 g små tomater, i grove stykker
-
1 rødløg, finthakket
-
1 rød peberfrugt, grofthakket
-
2 gulerødder, finthakket
-
2 stængler blegselleri, finthakket
-
1 æble, grofthakket
Et par ord om vores opskrift
Mange mennesker, især af hankøn, har stadig svært ved at forestille sig RIGTIG aftensmad uden kød; til nød fisk.
De samme mennesker er sikkert bedøvende ligeglade med klimaeffekten af alle de animalske produkter, vi indtager her i vesten, verdens smørhul.
Er der mon overhovedet noget, der kan overbevise disse inkarnerede carnivorer (kødspisere) om at prøve en 100% vegetarret – og få dem til at nikke anerkendende bagefter?
Denne salat med kikærter – også kaldet “køddræberen” – kan måske gøre tricket. Kombinationen af proteinstruttende kikærter, mumsede sorte oliven og semidried tomater har nemlig en tilfredsstillende, kødagtig smag og konsistens.
At vores opskrift samtidig indeholder en masse sunde, knasende, rå grøntsager, må de stakkels kødspisere så tage med i købet. Til gengæld kan de fryde sig over, at maven har det formidabelt bagefter.
Prøv det, prøv det.
Ingredienser
1 lime, saften | |
3 spsk. olivenolie | |
1 fed hvidløg, knust | |
3 tsk. tørret oregano | |
1 bdt. bredbladet persille, finthakket | |
1 tsk. salt | |
0.5 chili, finthakket | |
600 g kogte kikærter | |
100 g sorte, stenfri oliven | |
100 g semidried tomater | |
100 g små tomater, i grove stykker | |
1 rødløg, finthakket | |
1 rød peberfrugt, grofthakket | |
2 gulerødder, finthakket | |
2 stængler blegselleri, finthakket | |
1 æble, grofthakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland alting sammen |
2
Færdig
|
Servér af dybe tallerkener og spis med ske |