Ingredienser
-
Ceviche
-
300 g rå laks, i tynde strimler
-
1 rødløg, i tynde både
-
1 bdt. koriander, finthakket
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
1 saftig lime, saft og skal
-
2 spsk. fiskesovs
-
0.5 chili, finthakket uden kerner
-
Salat
-
0.5 glaskål, revet
-
1 æble, revet
-
0.5 lime, saften
Et par ord om vores opskrift
Ceviche er en tilberedningsmetode, hvor citrussaft ‘koger’ den rå fisk, så den ikke længere føles rå – men hvor alle fiskens sunde og smagsmæssige kvaliteter bevares.
På disse breddegrader er laks et logisk valg at tilberede en ceviche af. Vi har jo ikke så mange blue marlin og sværdfisk svømmende rundt i vores kolde farvande.
Denne udgave af ceviche kan du bruge både som appetizer og forret. Den vil smage lige godt med et glas bobler, vin eller en iskold øl til. En gintonic vil bestemt også gøre tricket.
Ingredienser
Ceviche |
|
300 g rå laks, i tynde strimler | |
1 rødløg, i tynde både | |
1 bdt. koriander, finthakket | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
1 saftig lime, saft og skal | |
2 spsk. fiskesovs | |
0.5 chili, finthakket uden kerner | |
Salat |
|
0.5 glaskål, revet | |
1 æble, revet | |
0.5 lime, saften |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Vend laksen med de øvrige ingredienser til ceviche - lad trække 15 minutter |
2
Færdig
|
Bland salaten og anret som bund på 4 tallerkener |
3
Færdig
|
Anret cevichen oven på salaten og servér straks |