Ingredienser
-
500 g pasta
-
50 g smør
-
5 fed hvidløg, knust
-
1 chili, finthakket uden kerner
-
6 stængler blegselleri, finthakket
-
2 skalotteløg, finthakket
-
1 tsk. salt
-
0.5 citron, saft og skal
-
2 gulerødder, revet
-
500 g rejer, optøet
-
1 bdt. kruspersille, finthakket
Et par ord om vores opskrift
Somme tider har supermarkedet tilbud på frosne rejer… Her er et godt bud på, hvad du kan bruge de små, delikate skaldyr til i en snæver vending.
Allerbedst er det, hvis du køber rejerne dagen i forvejen, så de kan nå at tø langsomt op i køleskabet. Det er den bedste måde at tø ALT op på.
Du må ikke spare på hvidløget. Hemmeligheden bag den autentiske velsmag i denne pastaret er en solid klat smør og masser af hvidløg. Et glas kold hvidvin smager fortryllende til.
Ingredienser
500 g pasta | |
50 g smør | |
5 fed hvidløg, knust | |
1 chili, finthakket uden kerner | |
6 stængler blegselleri, finthakket | |
2 skalotteløg, finthakket | |
1 tsk. salt | |
0.5 citron, saft og skal | |
2 gulerødder, revet | |
500 g rejer, optøet | |
1 bdt. kruspersille, finthakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne |
2
Færdig
|
Sæt smør, hvidløg og chili over på en pande ved lav varme - det skal ikke stege, bare tage smag af hinanden |
3
Færdig
|
Tilsæt blegselleri og løg, efterhånden som du får det hakket - stadig lav temperatur |
4
Færdig
|
2 minutter inden servering rører du salt og lime i retten |
5
Færdig
|
Skru op for varmen, tilsæt gulerod, rejer og persille og vend hurtigt rundt |
6
Færdig
|
Sluk for varmen, hæld den nykogte pasta ved, vend rundt og servér straks |