Ingredienser
-
250 g sukker
-
2.5 dl piskefløde
-
50 g smør
Et par ord om vores opskrift
Man får nogle skønne, bløde flødekarameller ved at følge mange af opskrifterne her på internettet. Så det er ikke for at kritisere eller spille bedrevidende, at denne opskrift adskiller sig MEGET fra de andre opskrifter.
Vi har 3 problemer med de traditionelle opskrifter: 1) Der er ‘mystiske’ ingredienser i (glukosesirup, kondenseret mælk mv.) – vi foretrækker helt basale ting som smør, sukker og fløde. 2) Det tager for lang tid – man kan sagtens forkorte tilberedningstiden. 3) Det er for upræcist – hvornår er den varme karamelmasse klar til at størkne? Her får du nogle mere præcise retningslinjer.
Disse flødekarameller bliver, som karameller var i gamle dage: Du får cirka 50 lidt hårde, dejligt klistrede plombeudtrækkere, der varer lang tid i munden. Ikke den slags toffee-bløde karameller, som man når at spise en pose af, før man får set sig om.
Der er mange meninger om, hvordan man skal pakke de færdige karameller ind. Husholdningsfilm er for slasket, cellofan for ‘hårdt’ (holder ikke formen) – så hvorfor ikke købe specialfremstillet indpakningspapir til karameller?
Opbevar karamellerne køligt i et lufttæt glas, dog ikke i køleskabet, hvor de bliver for hårde.
Ingredienser
250 g sukker | |
2.5 dl piskefløde | |
50 g smør |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Strø sukkeret jævnt ud på en sliplet-pande og opvarm ved ret høj varme, til det er smeltet - det tager 7-8 minutter - lad være med at røre i det |
2
Færdig
|
Samtidig lader du piskefløde og smør småkoge i en gryde ved siden af, så noget af flødens vandindhold når at fordampe |
3
Færdig
|
Når sukkeret er smeltet, skruer du ned til middelvarme og rører fløden i, gerne med en træspatel |
4
Færdig
|
Bliv ved med at skrabe pandens bund fri, så karamelmassen ikke brænder på |
5
Færdig
|
Når der danner sig lange baner på panden, hvor karamelmassen kun langsomt vender tilbage, er karamellen færdig - fra du startede, bør der ikke være gået meget mere end 15 minutter |
6
Færdig
|
Hæld straks den glohede karamel på et stykke bagepapir i en form på 15 x 20 cm |
7
Færdig
|
Lad karamellen størkne 15 minutter og skær i stykker på små 1 x 1 cm - du bør ende med 40-50 karameller |
8
Færdig
|
Pak karamellerne ind hver for sig og gem i et lufttæt glas |