• Forside
  • Slik
  • Opskrift: 50 hjemmelavede flødekarameller på 15 minutter

Opskrift: 50 hjemmelavede flødekarameller på 15 minutter
med sukker, smør og piskefløde

0 0
Opskrift: 50 hjemmelavede flødekarameller på 15 minutter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
250 g sukker
2.5 dl piskefløde
50 g smør

Er det her mon verdens nemmeste opskrift på flødekarameller?

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Man får nogle skønne, bløde flødekarameller ved at følge mange af opskrifterne her på internettet. Så det er ikke for at kritisere eller spille bedrevidende, at denne opskrift adskiller sig MEGET fra de andre opskrifter.

Vi har 3 problemer med de traditionelle opskrifter: 1) Der er ‘mystiske’ ingredienser i (glukosesirup, kondenseret mælk mv.) – vi foretrækker helt basale ting som smør, sukker og fløde. 2) Det tager for lang tid – man kan sagtens forkorte tilberedningstiden. 3) Det er for upræcist – hvornår er den varme karamelmasse klar til at størkne? Her får du nogle mere præcise retningslinjer.

Disse flødekarameller bliver, som karameller var i gamle dage: Du får cirka 50 lidt hårde, dejligt klistrede plombeudtrækkere, der varer lang tid i munden. Ikke den slags toffee-bløde karameller, som man når at spise en pose af, før man får set sig om.

Der er mange meninger om, hvordan man skal pakke de færdige karameller ind. Husholdningsfilm er for slasket, cellofan for ‘hårdt’ (holder ikke formen) – så hvorfor ikke købe specialfremstillet indpakningspapir til karameller?

Opbevar karamellerne køligt i et lufttæt glas, dog ikke i køleskabet, hvor de bliver for hårde.

Ingredienser

Antal personer:
250 g sukker
2.5 dl piskefløde
50 g smør
3 fra 7 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Strø sukkeret jævnt ud på en sliplet-pande og opvarm ved ret høj varme, til det er smeltet - det tager 7-8 minutter - lad være med at røre i det

2
Færdig

Samtidig lader du piskefløde og smør småkoge i en gryde ved siden af, så noget af flødens vandindhold når at fordampe

3
Færdig

Når sukkeret er smeltet, skruer du ned til middelvarme og rører fløden i, gerne med en træspatel

4
Færdig

Bliv ved med at skrabe pandens bund fri, så karamelmassen ikke brænder på

5
Færdig

Når der danner sig lange baner på panden, hvor karamelmassen kun langsomt vender tilbage, er karamellen færdig - fra du startede, bør der ikke være gået meget mere end 15 minutter

6
Færdig

Hæld straks den glohede karamel på et stykke bagepapir i en form på 15 x 20 cm

7
Færdig

Lad karamellen størkne 15 minutter og skær i stykker på små 1 x 1 cm - du bør ende med 40-50 karameller

8
Færdig

Pak karamellerne ind hver for sig og gem i et lufttæt glas

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nem citronkylling
forrige
Opskrift: Nem citronkylling
Opskrift: 2 kopper varm kakao
næste
Opskrift: 2 kopper varm kakao
Opskrift: Nem citronkylling
forrige
Opskrift: Nem citronkylling
Opskrift: 2 kopper varm kakao
næste
Opskrift: 2 kopper varm kakao

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here