Ingredienser
-
Pizzadej
-
20 g gær
-
3.5 dl vand
-
500 g mel
-
2 spsk. olivenolie
-
1 tsk. sukker
-
1 tsk. salt
-
Tomatsovs til pizza
-
1 ds. flået tomat
-
1 peberfrugt
-
1 løg
-
2 spsk. ketchup
-
Topping
-
300 g revet mozzarella
-
1 ds. artiskokhjerter
-
8 champignoner
-
150 g røget skinke
-
Frisk basilikum
Et par ord om vores opskrift
Den 29. november 1952 skete der noget særligt i Den Evige Stad. Enea Dante Santerini opfandt en forrygende lækker pizza i sin restaurant, La Cappricciosa, på Via del Corso i Rom. Så stolt var han af sin opfindelse, at han lod den patentere.
Derfor ved vi i dag, at en ægte, italiensk pizza capricciosa skal indeholde: Tomat(sovs), artiskok, italiensk skinke, svampe og ost af typen mozzarella. Nogle vælger at supplere med oliven, andre med kogte æg, og begge dele smager fint – men en capricciosa er det ikke.
Om det i signor Santerinis patent specifikt nævnes, at pizzabunden skal være tynd og sprød, vides ikke. Men næppe, for den smagfulde fætter har sikkert bagt sine pizze i en træfyret stenovn, og så sker den slags små mirakler jo automatisk.
Men hvad med os andre, der kun råder over en almindelig elektrisk ovn? Vi gør følgende: 1) Fremstiller verdens bedste pizzadej, som kan rulles tyndt ud. 2) Anskaffer en bagesten at bage pizzaen på (samt en stor træspatel til at tranportere pizzaen ind og ud af ovnen).
Selv uden bagesten bliver pizzaen dog mere end hæderlig og ret sprød, for vi bager pizzaen lynhurtigt under grill. Næsten lige som på Via del Corso.
Ingredienser
Pizzadej |
|
20 g gær | |
3.5 dl vand | |
500 g mel | |
2 spsk. olivenolie | |
1 tsk. sukker | |
1 tsk. salt | |
Tomatsovs til pizza |
|
1 ds. flået tomat | |
1 peberfrugt | |
1 løg | |
2 spsk. ketchup | |
Topping |
|
300 g revet mozzarella | |
1 ds. artiskokhjerter | |
8 champignoner | |
150 g røget skinke | |
Frisk basilikum |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Du kan lave dejen lang tid i forvejen og opbevare den i køleskabet |
2
Færdig
|
Opløs gæren i vandet og ælt først mel og olie, så salt og sukker i |
3
Færdig
|
Når dejen slipper bordet, sæt den til hævning 1 time |
4
Færdig
|
Form dejen til 4 store boller, der nu skal hæve 30 minutter |
5
Færdig
|
Rul bollerne ud til tynde pizzabunde på et meldækket bord |
6
Færdig
|
Læg pizzabundene på bagepapir, så er det lettere at få træspatlen ind under og transportere ind og ud ad ovnen |
7
Færdig
|
Blend alle ingredienserne til tomatsovs |
8
Færdig
|
Hæld tomatsovsen i en sigte og lad dryppe af i 20 minutter |
9
Færdig
|
Smør tomatsovs på pizzabundene og fordel 2/3 af mozzarellaen over |
10
Færdig
|
Anbring de afdryppede artiskokhjerter, tynde skiver svampe og strimler af skinke på hver sin 1/3-del af pizzaen – og drys det sidste mozzarella hen over |
11
Færdig
|
Bag 5-6 minutter (gerne på en bagesten) midt i ovnen under grill |
12
Færdig
|
Drys friske basilikumblade på de færdigbagte pizzaer |