Ingredienser
-
1 svinemørbrad
-
3 spsk. soya
-
0.5 tsk. chiliflager
-
500 g pasta
-
3 spsk. rapsolie
-
2 æbler
-
2 rødløg
-
Grønkålspesto
-
100 g grønkål
-
60 g parmesan
-
60 g valnøddekerner
-
2 fed hvidløg
-
4 spsk. olie
-
4 spsk. vand
-
3 spsk. citron
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Vi skal spise noget mere rå grønkål! Det er en af de sundeste vintergrøntsager, der findes på disse nordlige breddegrader. Fyldt med C-vitamin og antioxidanter, basisk i tarmsystemet og med mere calcium end et glas mælk, hvilket styrker knoglerne på den gode måde.
I denne opskrift blender vi den rå grønkål i en pesto, der til overflod indeholder hvidløg og citron. Sundt med sundt på. Parmesanen og valnøddekernerne gør heldigvis, at smagen er lige så rund og mumset som al anden pesto.
Svinemørbraden skærer du i grove tern og marinerer ganske kort i soya og et nip chili. Det giver kødet et svagt asiatisk præg, der spiller godt op mod pesto, æbler og løg.
En vegetarisk variant kunne være at forære kødet til nogle andre og i stedet stege tofu i soya og chili.
Pasta med grønkålspesto, soyastegt mørbrad, æbler og rødløg er en nem, mild og cremet ret for hele familien. Du kan være klar om 30 minutter.
Ingredienser
1 svinemørbrad | |
3 spsk. soya | |
0.5 tsk. chiliflager | |
500 g pasta | |
3 spsk. rapsolie | |
2 æbler | |
2 rødløg | |
Grønkålspesto |
|
100 g grønkål | |
60 g parmesan | |
60 g valnøddekerner | |
2 fed hvidløg | |
4 spsk. olie | |
4 spsk. vand | |
3 spsk. citron | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Fjern sølvhinden fra mørbraden og skær i 1,5 x 1,5 cm store tern |
2
Færdig
|
Vend mørbradstykkerne med soya og chili |
3
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne |
4
Færdig
|
Skær æbler og løg i tynde både |
5
Færdig
|
Blend alle ingredienser til pesto |
6
Færdig
|
Steg mørbradstykkerne 2 minutter ved høj varme i rapsolien |
7
Færdig
|
Tilsæt æbler og løg og steg med 1 minut |
8
Færdig
|
Bland pasta med pesto og top op med æbler, løg og kød |