Ingredienser
-
1 kylling
-
15 kardemommekapsler, kornene
-
15 peberkorn
-
1 stjerneanis
-
2 tsk. salt
-
Grønkålssalat
-
1 kg små kartofler
-
150 g grønkål
-
1 gulerod
-
1 æble
-
1 rødløg
-
Dressing
-
1 dl kogevand fra kyllingen
-
1 fed hvidløg, knust
-
3 spsk. olie
-
2 spsk. æbleeddike
-
2 spsk. cremefraiche 38%
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. timian
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Den vanvittigt sunde, sprøde og intelligente grønkål egner sig formidabelt som basis i en madsalat. Lige som spidskål og romainesalat, for eksempel. Grønkålen giver din mave en masse mættende fibre at arbejde med, og smagen tager bestemt ikke pippet fra de øvrige ingredienser.
Nykogt, letkrydret kylling og bløde kartofler er altid appetitlige hovedrolleindehavere i en madsalat, som foruden alt det sunde også gerne må være lidt ‘mumset’.
Hertil kommer et drys finthakket æble, gulerod og rødløg. Disse sprøde ingredienser giver salaten sødme, knas og skarphed – og endnu et vognlæs vitaminer,
Endelig er der dressingen, som skal binde det hele sammen. Dressing til grønkålssalat handler generelt om at tilføre fedme, syre og smag, for den let tørre grønkål er jo nærmest fortvivlende smagsneutral i sig selv.
Til denne dressing anvender vi noget af suppen, som kyllingen har svømmet rundt i. Det er nemlig en hel kylling, der lægger krop til salaten.
Hvis du ikke orker at partere og koge en hel kylling, så kog i stedet 6-700 gram kyllingebryster 10 minutter i vand, der lige dækker, samt kardemomme, stjerneanis, salt og peber (se ingredienslisten). Lad kyllingen trække længst muligt i kogevandet.
Kogevandet, som nu er en utroligt velsmagende og duftende suppe, kan du bruge til at lave de skønneste grøntsagssupper ud af: Kartoffelsuppe, jordskokkesuppe, svampesuppe, avocadosuppe osv.
Ingredienser
1 kylling | |
15 kardemommekapsler, kornene | |
15 peberkorn | |
1 stjerneanis | |
2 tsk. salt | |
Grønkålssalat |
|
1 kg små kartofler | |
150 g grønkål | |
1 gulerod | |
1 æble | |
1 rødløg | |
Dressing |
|
1 dl kogevand fra kyllingen | |
1 fed hvidløg, knust | |
3 spsk. olie | |
2 spsk. æbleeddike | |
2 spsk. cremefraiche 38% | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. timian | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens kyllingen, klip den i 4 dele, dæk med vand og bring i kog |
2
Færdig
|
Skum vandet og tilsæt krydderierne, som er knust til pulver |
3
Færdig
|
Kog kyllingen 35 minutter ved svag varme under låg - lad bagefter kyllingen trække længst muligt i kogevandet |
4
Færdig
|
Inden servering skal det saftige, hvide kyllingekød pilles af benene |
5
Færdig
|
Rens og halvér de små kartofler og kog dem 10 minutter i godt saltet vand - køl af |
6
Færdig
|
Rens og hak grønkålen fint |
7
Færdig
|
Snit gulerod, æble og løg i små tern |
8
Færdig
|
Bland alle ingredienser til salat samt kartofler og kylling i en skål |
9
Færdig
|
Ryst dressingen grundigt og hæld over salaten |