Opskrift: Grønkålssalat med kylling
- kartofler og timiandressing

0 0
Opskrift: Grønkålssalat med kylling

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
15 kardemommekapsler, kornene
15 peberkorn
1 stjerneanis
2 tsk. salt
Grønkålssalat
1 kg små kartofler
150 g grønkål
1 gulerod
1 æble
1 rødløg
Dressing
1 dl kogevand fra kyllingen
1 fed hvidløg, knust
3 spsk. olie
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. cremefraiche 38%
1 tsk. salt
1 tsk. timian
Peber

Sund madsalat med masser af krydret velsmag

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Grønkålssalat

  • Dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Den vanvittigt sunde, sprøde og intelligente grønkål egner sig formidabelt som basis i en madsalat. Lige som spidskål og romainesalat, for eksempel. Grønkålen giver din mave en masse mættende fibre at arbejde med, og smagen tager bestemt ikke pippet fra de øvrige ingredienser.

Nykogt, letkrydret kylling og bløde kartofler er altid appetitlige hovedrolleindehavere i en madsalat, som foruden alt det sunde også gerne må være lidt ‘mumset’.

Hertil kommer et drys finthakket æble, gulerod og rødløg. Disse sprøde ingredienser giver salaten sødme, knas og skarphed – og endnu et vognlæs vitaminer,

Endelig er der dressingen, som skal binde det hele sammen. Dressing til grønkålssalat handler generelt om at tilføre fedme, syre og smag, for den let tørre grønkål er jo nærmest fortvivlende smagsneutral i sig selv.

Til denne dressing anvender vi noget af suppen, som kyllingen har svømmet rundt i. Det er nemlig en hel kylling, der lægger krop til salaten.

Hvis du ikke orker at partere og koge en hel kylling, så kog i stedet 6-700 gram kyllingebryster 10 minutter i vand, der lige dækker, samt kardemomme, stjerneanis, salt og peber (se ingredienslisten). Lad kyllingen trække længst muligt i kogevandet.

Kogevandet, som nu er en utroligt velsmagende og duftende suppe, kan du bruge til at lave de skønneste grøntsagssupper ud af: Kartoffelsuppe, jordskokkesuppe, svampesuppe, avocadosuppe osv.

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
15 kardemommekapsler, kornene
15 peberkorn
1 stjerneanis
2 tsk. salt
Grønkålssalat
1 kg små kartofler
150 g grønkål
1 gulerod
1 æble
1 rødløg
Dressing
1 dl kogevand fra kyllingen
1 fed hvidløg, knust
3 spsk. olie
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. cremefraiche 38%
1 tsk. salt
1 tsk. timian
Peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Rens kyllingen, klip den i 4 dele, dæk med vand og bring i kog

2
Færdig

Skum vandet og tilsæt krydderierne, som er knust til pulver

3
Færdig

Kog kyllingen 35 minutter ved svag varme under låg - lad bagefter kyllingen trække længst muligt i kogevandet

4
Færdig

Inden servering skal det saftige, hvide kyllingekød pilles af benene

5
Færdig

Rens og halvér de små kartofler og kog dem 10 minutter i godt saltet vand - køl af

6
Færdig

Rens og hak grønkålen fint

7
Færdig

Snit gulerod, æble og løg i små tern

8
Færdig

Bland alle ingredienser til salat samt kartofler og kylling i en skål

9
Færdig

Ryst dressingen grundigt og hæld over salaten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Fyldte rødspætteruller i ovn
forrige
Opskrift: Fyldte rødspætteruller i ovn
Opskrift: Chiagrød à la risalamande
næste
Opskrift: Chiagrød à la risalamande
Opskrift: Fyldte rødspætteruller i ovn
forrige
Opskrift: Fyldte rødspætteruller i ovn
Opskrift: Chiagrød à la risalamande
næste
Opskrift: Chiagrød à la risalamande

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here