Opskrift: Fyldte rødspætteruller i ovn
med citronskal, persille og hvidløg

0 0
Opskrift: Fyldte rødspætteruller i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 store rødspættefileter
0.5 bdt. persille, finthakket
1 citron, den revne skal
1 fed hvidløg, knust
Salt, peber
Grøntsager
3 spsk. olie
3 gulerødder
0.5 spidskål
300 g tomater
3 stængler blegselleri
1 bdt. forårsløg
0.5 citron, saften
2 tsk. tørret basilikum
1 tsk. salt, peber

Rødspætter tilberedt som i Middelhavskøkkenet

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Grøntsager

Et par ord om vores opskrift

Del

9 ud af 10 gange spiser vi vores rødspættefileter paneret i rasp og stegt på panden, enten med persillesovs og kartofler eller på et stykke rugbrød med remoulade.

Men den 10. gang skulle du unde dig selv at nyde den delikate fladfisk på en ny måde – som fyldte rødspætteruller bagt i ovnen. Det er en både nemmere og sundere måde at spise rødspætter på: Ikke noget med stegeos i hele hytten i sidste øjeblik og ikke noget med en sprød panering, der suger en halv pakke smør.

Prøv rødspætterullerne fyldt med en gremolata: Finthakket persille, revet citronskal og knust hvidløg. Pludselig smager din rødspættefilet som noget, du kunne have fået serveret på en restaurant i Middelhavsområdet.

At rulle rødspætterne sammen om fyldet er pærelet. Du ruller fisken fra den spidse ende og slutter af med en tandstikker gennem fisken. Så sidder den. Ingen hokuspokus eller svære manøvrer. Det er lige så nemt som at rulle en avis sammen.

Rødspætterullerne skal have 25 minutter i ovnen, og på den tid kan et lag lette grøntsager spredt ud under fisken lige nå at blive møre. Imens koger du nogle kartofler og serverer til; hvis du da ikke foretrækker ris eller flutes.

Ingredienser

Antal personer:
4 store rødspættefileter
0.5 bdt. persille, finthakket
1 citron, den revne skal
1 fed hvidløg, knust
Salt, peber
Grøntsager
3 spsk. olie
3 gulerødder
0.5 spidskål
300 g tomater
3 stængler blegselleri
1 bdt. forårsløg
0.5 citron, saften
2 tsk. tørret basilikum
1 tsk. salt, peber
3 fra 14 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Dup rødspættefileterne tørre med et stykke køkkenrulle

2
Færdig

Bland persille, citronskal og hvidløg sammen

3
Færdig

Fordel persilleblandingen over den blanke bagside af fiskene

4
Færdig

Rul fiskene stramt fra den spidse ende, så du får nogle aflange ruller - stik en tandstikker igennem på midten og drys med salt og peber

5
Færdig

Fordel olien i et ovnfast fad

6
Færdig

Riv gulerødder, snit spidskålen fint og skær de øvrige grøntsager i mundrette stykker

7
Færdig

Bland grøntsager med citronsaft og krydderier i fadet

8
Færdig

Læg rødspætterullerne i en fordybning i grøntsagerne, så kun overfladen af fisken stikker op

9
Færdig

Bag fisk og grøntsager 25 minutter midt i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Salat med grillede peberfrugter - insalata di peperoni
forrige
Opskrift: Salat med grillede peberfrugter – insalata di peperoni
Opskrift: Grønkålssalat med kylling
næste
Opskrift: Grønkålssalat med kylling
Opskrift: Salat med grillede peberfrugter - insalata di peperoni
forrige
Opskrift: Salat med grillede peberfrugter – insalata di peperoni
Opskrift: Grønkålssalat med kylling
næste
Opskrift: Grønkålssalat med kylling

Tilføj Din Kommentar