Ingredienser
-
4 avocadoer
-
8 dl grøntsagsbouillon, afkølet
-
4 spsk. cremefraiche 38%
-
2 spsk. citronsaft
-
2 fed hvidløg, knust
-
2 tsk. tørret mynte
-
1 tsk. chiliflager
-
Hvidløgsrejer
-
3 spsk. olie
-
2 fed hvidløg, knust
-
12 store rejer
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Er der to ting i denne verden, som står godt til hinanden, så er det avocado og rejer. Kombinationen udgør simpelt hen den perfekte forret, uanset om du smider en håndfuld rejer op i en halveret avocado med en citronrytter som pynt – eller du som her blender avocadoen med lidt andre gode sager og rister rejerne i hvidløg.
Vi bruger tørret mynte, som har en lidt anden smag end frisk mynte – men du kan selvfølgelig også bruge frisk mynte. Eller esdragon, tørret eller frisk.
Denne forret er så hurtig og let at lave – og så behagelig i smagen – at den egner sig perfekt som festmad.
Som tilbehør til avocadosuppe kan du servere et fadfuld gode kuvertbrød og et glas oversøisk chardonnay med fadnoter.
PS. Suppen behøver ikke være køleskabskold. Det gør ikke noget godt for smagen.
Ingredienser
4 avocadoer | |
8 dl grøntsagsbouillon, afkølet | |
4 spsk. cremefraiche 38% | |
2 spsk. citronsaft | |
2 fed hvidløg, knust | |
2 tsk. tørret mynte | |
1 tsk. chiliflager | |
Hvidløgsrejer |
|
3 spsk. olie | |
2 fed hvidløg, knust | |
12 store rejer | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend alle ingredienser til suppen til en halvtyk creme, som du fordeler i pæne skåle |
2
Færdig
|
Varm olie og hvidløg godt igennem på en pande og steg rejerne 1-1,5 minut på hver side |
3
Færdig
|
Smag rejerne til med salt og peber, anbring oven suppen og servér straks |