Ingredienser
-
450 g kyllingefilet
-
20 træspyd
-
Kyllingespyd marinade
-
3 spsk. kokosolie
-
3 spsk. fiskesovs
-
1.5 spsk. karry
-
0.5 tsk. chiliflager
-
0.5 lime, saften
-
Peanutsauce
-
2 spsk. peanutbutter
-
1 spsk. fiskesovs
-
1 spsk. sukker
-
2 tsk. rød karrypasta
-
0.5 lime, saften
-
1 ds. kokosmælk
-
2 spsk. majsstivelse
-
4 spsk. vand
-
Thailandsk agurkesalat
-
1 agurk
-
1 rødløg
-
0.5 dl eddike
-
4 spsk. vand
-
3 spsk. sukker
-
2 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Koriander
Et par ord om vores opskrift
Satays er små træspyd med grillet kylling, svinekød eller oksekød, som regel i behageligt selskab med en tyk, mumset peanutsauce. Gad vide, om det ikke er hele verdens livret i det thailandske køkken?
Herhjemme har vi en tendens til at bruge for tykt skårne kyllingestykker til spyddene. Derfor er vi nødt til at give dem lang tid i ovnen eller på grillen, og så ender det tit med, at kødet bliver tørt. Det er synd.
Hvis du skærer kyllingefileten i 0,5 cm tynde skiver, kan du nøjes med at give dem i alt 8 minutter under grillen i ovnen – eller lidt kortere tid på grillen i haven. Ikke alene går det hurtigere; du får også nogle helt anderledes saftige kyllingespyd.
Marinade til kyllingespyd er en enkel sag: Lidt olie (gerne kokosolie), fiskesovs, karry, chili og lime. Lad kødet trække 1 time og grill spyddene nogle få minutter – så kan du spare flybilletten til Thailand.
Satays er en genial snack eller appetizer, som både børn og voksne elsker. Satays egner sig også perfekt til buffeter, fordi det ikke gør så meget, at de bliver kolde.
Hav altid en skål peanutsauce stående ved siden af spyddene, så gæsterne kan dyppe deres kød. En frisk, sur-sød thailandsk agurkesalat passer også fantastisk til de let krydrede spyd og den sødlige sovs.
Servér en portion ris til, hvis du vil bruge kyllingespyd som hovedret.
Ingredienser
450 g kyllingefilet | |
20 træspyd | |
Kyllingespyd marinade |
|
3 spsk. kokosolie | |
3 spsk. fiskesovs | |
1.5 spsk. karry | |
0.5 tsk. chiliflager | |
0.5 lime, saften | |
Peanutsauce |
|
2 spsk. peanutbutter | |
1 spsk. fiskesovs | |
1 spsk. sukker | |
2 tsk. rød karrypasta | |
0.5 lime, saften | |
1 ds. kokosmælk | |
2 spsk. majsstivelse | |
4 spsk. vand | |
Thailandsk agurkesalat |
|
1 agurk | |
1 rødløg | |
0.5 dl eddike | |
4 spsk. vand | |
3 spsk. sukker | |
2 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
KyllingespydSkær kyllingefileten ud i cirka 10 cm lange, 2 cm brede og 0.5 cm tynde skiver |
2
Færdig
|
Rør resten af ingredienserne sammen (kokosolien skal være flydende) og marinér kyllingen mindst 1 time ved stuetemperatur |
3
Færdig
|
Imens lægger du træspyddene i vand, så de ikke brænder under grillen |
4
Færdig
|
Tænd ovnen på grill, træk kyllingestykkerne på spyd, læg på et stykke bagepapir på en plade midt i ovnen og grill dem 5 minutter på den ene side |
5
Færdig
|
Tag pladen ud af ovnen, vend spyddene, sæt pladen et hak op i ovnen og grill spyddene 3 minutter på den anden side (pas på, at bagepapiret ikke brænder) |
6
Færdig
|
PeanutsovsPisk alle ingredienser (minus majsstivelse og vand) sammen i en gryde og opvarm til kogepunktet |
7
Færdig
|
Rør majsstivelse og vand sammen og pisk i sovsen - lad den tykne ved lav varme i 2 minutter |
8
Færdig
|
Thailandsk agurkesalatFlæk agurken, skrab kernerne ud og skær i 0.3 cm tynde skiver |
9
Færdig
|
Skær rødløget i tynde både |
10
Færdig
|
Bland resten af ingredienserne (minus koriander) i en frysepose, hæld agurk og løg ned i og lad trække 1 time |
11
Færdig
|
Servér med korianderblade |