Opskrift: Nem gammeldags oksekødssuppe
- og oksekød med peberrodssovs

0 0
Opskrift: Nem gammeldags oksekødssuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Oksekødssuppe
1.2 kg spidsbryst, tværreb, tykkam eller bov (helst med fedt og ben)
1.8 l vand
1.5 spsk. salt
15 korn allehånde, knust
10 sorte peberkorn, knust
8 laurbærblade
Grøntsager
0.5 selleri
4 persillerødder
4 gulerødder
3 porrer
Peberrodssovs
40 g smør
4 spsk. mel
5 dl oksekødssuppe
1 dl mælk
2 spsk. æbleeddike
1 tsk. sukker
3 spsk. peberrod, fint revet

Et par genveje til en pragtfuld oksekødssuppe

Ingredienser

  • Oksekødssuppe

  • Grøntsager

  • Peberrodssovs

Et par ord om vores opskrift

Del

En gammeldags oksekødssuppe med mørt, trevlet kød og en overflod af de gode, danske vintergrøntsager – selleri, porre, gulerod og persillerod – er noget af det bedste, vi nordboere kan få, når termometret daler ned omkring frysepunktet. Og samtidig er det lige, hvad kroppen har brug for i de kolde måneder. Masser af proteiner og vitaminer.

Heldigvis er den type oksekød, der egner sig bedst til en oksekødssuppe, ikke blandt de dyreste udskæringer. Det kan fx være spidsbryst, tværreb, tykkam eller bov. I en snæver vending kan du også sagtens bruge osso buco (skank). Kig efter kød, der har et lag fedt på; gerne også ben. Det giver saft og kraft til suppen.

Kan du oven i købet få fat på kogeben eller ribben, så smid dem glad i gryden som det første og lad dem simre 3-4 timer sammen med krydderierne; det bliver suppen kun bedre af.

Denne opskrift afviger en smule fra den gængse måde at lave oksekødssuppe på. Smagen er dog, som du kender den – og så gør det vel ikke noget, at fremgangsmåden er lidt nemmere?

Normalt koger man nogle af grøntsagerne sammen med kødet et par timer. Bagefter smider man disse grøntsager ud – og så blancherer man et nyt hold grøntsager i en separat gryde med kogende vand og hælder i suppen.

Her på Spicy Twist hader vi at smide grøntsager ud, og vi går slet ikke ind for overflødige kogeprocesser. Stop madspild, drop energifrås.

Derfor: Vores oksekødssuppe koges ene og alene på det gode kød tilsat allehånde, laurbærblade, salt og peber. Allehånde er et genialt kødkrydderi, der fx også bruges i medisterpølse. Denne potente kombination giver en kraftig kødsuppe med dyb smag.

Imens kødet simrer et par timer eller tre, snittes grøntsagerne i fine stykker og får de sidste 4 minutter direkte i den skoldende suppe. Ikke noget med blanchering ved siden af. På den måde får den kraftige kødsuppe sin velkendte smag af dejlige vintergrøntsager.

I gamle dage kogte man suppe til flere dage. Her foreslår vi at nøjes med suppe til én dag og spise en smule af kødet i suppen. Skal det være ekstra godt, kan du med fordel supplere med en skovlfuld hjemmelavede mel- og kødboller.

Resten af kødet og lidt af suppen smager forrygende som en omgang oksekød med peberrodssovs. Enten serveret samme dag eller dagen efter, at I har spist suppe. I hælene på opskriften på oksekødssuppe følger derfor en god opskrift på peberrodssovs.

Ingredienser

Antal personer:
Oksekødssuppe
1.2 kg spidsbryst, tværreb, tykkam eller bov (helst med fedt og ben)
1.8 l vand
1.5 spsk. salt
15 korn allehånde, knust
10 sorte peberkorn, knust
8 laurbærblade
Grøntsager
0.5 selleri
4 persillerødder
4 gulerødder
3 porrer
Peberrodssovs
40 g smør
4 spsk. mel
5 dl oksekødssuppe
1 dl mælk
2 spsk. æbleeddike
1 tsk. sukker
3 spsk. peberrod, fint revet
4 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Oksekødssuppe

Sæt kød og vand over i en stor gryde

2
Færdig

Skum vandet grundigt, når det kommer i kog, og skru helt ned for varmen

3
Færdig

Tilsæt krydderierne og kog kødet under låg i mindst 2 timer

4
Færdig

Mærk efter, om kødet er mørt - ellers giv det en halv til en hel time mere

5
Færdig

Rens grøntsagerne, skær de første 3 slags i små tern og porrerne i 0.5 cm tynde skiver

6
Færdig

Fisk kødet op af suppen, si det sorte bundfald fra og hæld suppen tilbage i gryden

7
Færdig

Skær 1/3 af kødet i små tern og gem resten til en omgang oksekød med peberrod

8
Færdig

Bring suppen i kog og lad grøntsager og oksekødstern koge med i 4 minutter

9
Færdig

Servér rygende varmt

10
Færdig

Peberrodssovs

Smelt smørret til sovsen i en gryde og rør melet i til en opbagning

11
Færdig

Pisk suppe og mælk i opbagningen lidt ad gangen, så sovsen konstant når at tykne

12
Færdig

Tilsæt eddike og sukker og kog sovsen igennem 5 minutter

13
Færdig

Tag gryden af varmen og rør peberroden i

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Den klassiske champagnecocktail
forrige
Opskrift: Den klassiske champagnecocktail
Opskrift: Blomkåls BBQ bites
næste
Opskrift: Blomkåls BBQ bites
Opskrift: Den klassiske champagnecocktail
forrige
Opskrift: Den klassiske champagnecocktail
Opskrift: Blomkåls BBQ bites
næste
Opskrift: Blomkåls BBQ bites

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here