Ingredienser
-
1 tsk. sukker
-
2 cl citronsaft
-
2 cl cognac / brandy
-
2 stænk Angostura
-
1.5 dl champagne / cava / spumante
-
Is
Et par ord om vores opskrift
Skal det være rigtigt festligt, skal der bobler til. Og skal det være endnu festligere, blander du boblerne med lidt andre sjove sager. Det tager bare 5 minutter, og så står du med verdens bedste velkomstdrink eller champagnecocktail.
Dette er opskriften på den klassiske champagnecocktail. Nogen kalder den French 75, men i en ægte French 75 (der blev opfundet i 1915 på Harry’s New York Bar i Paris) skal der gin, ikke cognac.
Apropos de klassiske ingredienser: Råder du over ægte champagne og ægte cognac, er det selvfølgelig den helt rigtige kombination. Men hånden på hjertet: Ikke en kat kan smage forskel på, om du bruger en hæderlig spansk cava eller en italiensk spumante som bobler, og som sprut hælder en sjat brandy i drinken i stedet for cognac.
Under en juleferie på Gran Canaria fik Spicy Twist noget billig cava og brandy op under neglene, og så gik der ikke mange minutter, før der var serveret. En French på spansk rørt sammen af danskere smager vidunderligt, skulle vi hilse og sige.
Salud, amigo!
Ingredienser
1 tsk. sukker | |
2 cl citronsaft | |
2 cl cognac / brandy | |
2 stænk Angostura | |
1.5 dl champagne / cava / spumante | |
Is |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opløs sukker i citronsaft |
2
Færdig
|
Rør sammen med cognac og Angostura |
3
Færdig
|
Hæld blandingen i et champagneglas |
4
Færdig
|
Top op med champagne og lidt is |
5
Færdig
|
Skål |