Opskrift: Ostebrød med løvstikke
- og et nip chili

0 0
Opskrift: Ostebrød med løvstikke

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dej
20 g gær
3 dl vand
3 spsk. yoghurt
250 g hvedemel
250 g speltmel
150 g revet ost
2 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Desuden
20 g løvstikke
Olivenolie
Flagesalt

Dejligt madbrød med en kraftig smag af løvstikke

Ingredienser

  • Dej

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Løvstikke går under kælenavnet maggiurt eller bouillonurt. Når du koger kartofler, skal der kun ganske få blade i vandet, før kartoflerne får en gennemtrængende smag af grøntsagsbouillon.

Er du i den lykkelige situation at have løvstikke i haven – eller kender du nogen, der har – er du sikret friske krydderurter hele foråret og sommeren. For løvstikke vokser kraftigt og smager kraftigt, så der skal kun en smule til for at præge en hel ret.

Se også vores opskrifter på løvstikke-bearnaise og løvstikkesalt.

I dette ostebrød er der 20 g friskhakket løvstikke, hvilket ikke er meget i vægt, men tro os, når vi siger: Brødet smager mere af de 20 g løvstikke end af de 150 g ost!

Du kan i øvrigt bruge al mulig slags ost i brødet. Revet vesterhavsost eller parmesan vil gøre sig fortrinligt. Du kan også bruge alle mulige slags mel. Og hvis du vil have et luftigere brød, erstatter du de 20 g gær med 1 dl surdej + 5 g gær og lader dejen hæve natten over i køleskabet.

Ostebrød med løvstikke og et nip chili er et markant madbrød, som passer til krydrede retter (fx chili con carne), ostemadder, pølser, postejer.

En kold øl klæder ostebrød med løvstikke fænomenalt godt.

Ingredienser

Antal personer:
Dej
20 g gær
3 dl vand
3 spsk. yoghurt
250 g hvedemel
250 g speltmel
150 g revet ost
2 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
Desuden
20 g løvstikke
Olivenolie
Flagesalt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Opløs gæren i vandet og ælt de øvrige ingredienser til dej i - godt og grundigt

2
Færdig

Smør dejen ind i olie, læg den tilbage i skålen og lad hæve 1 time tildækket

3
Færdig

Rul dejen ud til to 30 cm lange pølser, lav en dyb lomme i hver pølse med fingrene, fyld den finthakkede løvstikke heri, luk lommerne til igen og lad efterhæve 30 minutter tildækket

4
Færdig

Smør brødene ind i olie, drys med flagesalt og bag 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Bøfsalat med entrecote på grill
forrige
Opskrift: Bøfsalat med entrecote på grill
Opskrift: Den fænomenale Gin Hass
næste
Opskrift: Den fænomenale Gin Hass
Opskrift: Bøfsalat med entrecote på grill
forrige
Opskrift: Bøfsalat med entrecote på grill
Opskrift: Den fænomenale Gin Hass
næste
Opskrift: Den fænomenale Gin Hass

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here