Ingredienser
-
2.5 dl mandelmælk
-
1 spsk. citronsaft
-
200 g æblemos
-
200 g sukker
-
200 g hvedemel
-
140 g grahamsmel
-
1 tsk. natron
-
1 tsk. bagepulver
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. allehånde
-
0.5 tsk. stødt ingefær
-
0.5 tsk. nellike
Et par ord om vores opskrift
Krydderkage er en klassiker blandt alverdens andre lækre kager. Krydderierne (kanel, allehånde, stødt ingefær og nelliker) dufter og smager af jul – og dermed af vores barndom, når den var allerbedst.
Vegansk krydderkage smager langt hen ad vejen, som den gammeldags krydderkage plejer. Men den er naturligvis MEGET sundere og mere slankende. Der er nemlig ikke fedtstof i kagen, med mindre du tæller den smule fedt, der er i mandelmælk, med i regnestykket. Og så skal man altså være nøjeregnende.
Som erstatning for animalsk mælkefedt består det hyggelige og runde islæt i krydderkagen især af æblemos og mandelmælk.
Du kan købe både æblemos og mandelmælk i butikker og på nettet, men du kan altså også nemt lave begge dele selv:
Denne opskrift samt foto på vegansk krydderkage har vi modtaget af en særdeles madglad kusine til Spicy Twists kagebagemester. Marianne, som kusinen hedder, fortæller, at krydderkagen i hendes familie også går under navnet skilsmissekagen.
Om det er kagen, der er årsag til en skilsmisse, eller der ligger andre uhyggelige begivenheder bag, melder historien heldigvis ikke noget om. På den måde kan vi jo give fantasien frit løb.
Mariannes veganske krydderkage er nem og hurtig at bage. Om 1 time kan du hive en varm, velduftende kage ud af ovnen, hvis du starter nu.
Ingredienser
2.5 dl mandelmælk | |
1 spsk. citronsaft | |
200 g æblemos | |
200 g sukker | |
200 g hvedemel | |
140 g grahamsmel | |
1 tsk. natron | |
1 tsk. bagepulver | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. allehånde | |
0.5 tsk. stødt ingefær | |
0.5 tsk. nellike |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør mandelmælk og citronsaft sammen, lad trække 5 minutter eller længere |
2
Færdig
|
Rør æblemos og sukker sammen |
3
Færdig
|
Bland natron, bagepulver og krydderier med mel |
4
Færdig
|
Rør krydret mel sammen med mandelmælk og æblemos |
5
Færdig
|
Hæld dejen i en oliesmurt ovnfast form |
6
Færdig
|
Bag 40-45 minutter midt i en 200 grader varm ovn (varmluft) |