• Forside
  • Desserter
  • Opskrift: 8 luksus fastelavnsboller med vandbakkelser og citronfromage

Opskrift: 8 luksus fastelavnsboller med vandbakkelser og citronfromage

0 0
Opskrift: 8 luksus fastelavnsboller med vandbakkelser og citronfromage

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Vandbakkelser
100 g smør
2.5 dl vand
0.25 tsk salt
150 g mel
4 æg
Citronfromage
4 æg
125 g sukker
0.5 citron, den revne skal
4 blade husblas
1dl citronsaft
2.5 dl piskefløde
Citronglasur
100 g flormelis
2 spsk. citronsaft
0.10 tsk. gurkemeje

Luftige hjemmelavede fastelavnsboller, der smager bedre end bagerens

Ingredienser

  • Vandbakkelser

  • Citronfromage

  • Citronglasur

Et par ord om vores opskrift

Del

Gammeldags fastelavnsboller blev i sin tid lavet af wienerdej. De var lettere og luftigere end mange af de ret bastante boller, der i dag serveres til fastelavn.

Den klassiske fastelavnsbolle kunne købes med og uden fyld (vaniljecreme) toppet med enten glasur eller et drys flormelis.

Egentlig ville vi gerne lave en pladefuld luftige fastelavnsboller som i gamle dage, men wienerdej er altså ikke helt let at have med at gøre. Omvendt synes vi ikke, de tunge, brødagtige boller, der i dag kaldes fastelavnsboller, er den rigtige vej at gå.

Her kommer vandbakkelser ind i billedet. De er ret nemme at lave, og de er fuldkommen lette og luftige.

Se også vores opskrift på mocca eclairs – vandbakkelser med kaffeskum

Fyldet i disse fastelavnsboller er den rene luksus. En ægte gammeldags citronfromage med ekstra flødeskum, så fyldet bliver perfekt let og luftigt (se billedet). Smagen er intet mindre end fortryllende – frisk, syrlig, sød, rund og mild.

På toppen af fastelavnsbollerne skal der naturligvis en citronglasur. Glasuren består af flormelis og citronsaft samt eventuelt et nip gurkemeje for den gule farves skyld.

Er det ligefrem Danmarks bedste fastelavnsboller? Det er vi faktisk ret sikre på, at mange vil synes. Det bliver i hvert fald svært at finde en mere let og elegant fastelavnsbolle end denne.

Ud af grundportionen bliver der 8 flotte fastelavnsboller. God fornøjelse.

Ingredienser

Antal personer:
Vandbakkelser
100 g smør
2.5 dl vand
0.25 tsk salt
150 g mel
4 æg
Citronfromage
4 æg
125 g sukker
0.5 citron, den revne skal
4 blade husblas
1dl citronsaft
2.5 dl piskefløde
Citronglasur
100 g flormelis
2 spsk. citronsaft
0.10 tsk. gurkemeje
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Vandbakkelser

Bring vand, smør og salt i kog

2
Færdig

Pisk melet i og rør grundigt, til dejen er blank og slipper gryden

3
Færdig

Tag gryden af varmen og køl af i 5 minutter

4
Færdig

Pisk æggene omhyggeligt i ét ad gangen

5
Færdig

Brug to skeer til at sætte dejen ud på en bageplade med bagepapir – 8 runde klatter med god plads omkring

6
Færdig

Bag ca. 20 minutter ved 200 grader

7
Færdig

Tag ud og prik med en gaffel, så dampen slipper ud

8
Færdig

Bag færdig i ca. 10 minutter

9
Færdig

Lad køle helt af

10
Færdig

Citronfromage

Rør æggeblommer, sukker og citronskal skummende hvidt

11
Færdig

Udblød husblas 5 minutter i koldt vand, tag den op og smelt i en skål over et vandbad

12
Færdig

Hæld citronsaften i den varme husblas og pisk sammen med æggemassen

13
Færdig

Stil køligt i 10 minutter, til massen er halvstiv

14
Færdig

Pisk æggehvider stive

15
Færdig

Pisk fløden til ret stift flødeskum

16
Færdig

Vend forsigtigt æggehvider og flødeskum i æggemassen

17
Færdig

Glasur og montering

Lav en lille rids i hver bolle og brug en sprøjtepose til at fylde citronfromage i - så meget, der er plads til

18
Færdig

Rør glasuren sammen og læg en pæn klat på hver bolle

19
Færdig

Lad bollerne køle af 30 minutter, så skummet når at blive helt stift

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Vegansk-krydderikage
forrige
Opskrift: Mariannes veganske krydderkage
Lam-saag-gosht-med-spinat-og-karry
næste
Opskrift: Indisk saag gosht med lam, spinat og karry
Vegansk-krydderikage
forrige
Opskrift: Mariannes veganske krydderkage
Lam-saag-gosht-med-spinat-og-karry
næste
Opskrift: Indisk saag gosht med lam, spinat og karry

Tilføj Din Kommentar