Ingredienser
-
Sushiris
-
3 dl ris
-
4.5 dl vand
-
0.5 tsk. salt
-
2 spsk. riseddike
-
1 tsk. sukker
-
Teriyaki-laks
-
400 g laks
-
2 spsk. majsstivelse
-
1 dl vand
-
1 fed hvidløg, knust
-
15 g frisk ingefær, revet
-
0.5 dl soya
-
2 spsk. brun farin
-
1 spsk. sirup
-
2 tsk. sesamolie
-
Sauteret spinat
-
250 g frisk spinat
-
2 spsk. olie
-
0.5 tsk. salt
-
Rå grøntsager
-
2 avocadoer
-
2 gulerødder
-
1 æble
-
1 forårsløg
-
1 lime
-
Desuden
-
Sesamfrø
-
Soya
Et par ord om vores opskrift
Sushi-bowl er et genialt koncept: I én skål samler du simpelt hen en masse af de ting, du allerbedst kan lide, så hver eneste mundfuld bliver et lille skrig af lykke for smagsløgene.
Spørgsmålet er selvfølgelig, hvad du allerbedst kan lide?
Her på Spicy Twists bowl-redaktion har vi fundet frem til fire topfavoritter, som oven i købet smager fantastisk sammen:
- Sushiris – almindelige, kogte ris overhældes med en frisk blanding af riseddike, sukker og salt.
- Laks vendt i den lækre, japanske teriyakisovs og grillet 5 minutter i ovnen. Vi viser, hvordan du hurtigt laver din egen teriyaki, men du kan også købe den færdig.
- Frisk spinat lynhurtigt sauteret i lidt olie og salt – det smager så godt og er så sundt, at det halve kunne være nok.
- Avocado, æble, gulerod og rødløg dryppet med limesaft – og drysset med en håndfuld sesamfrø.
Variationsmulighederne er uendelige:
- Laksen kan erstattes med kylling, kødstrimler, tofu eller et pocheret æg
- Spinaten kan erstattes med tang eller sauteret grønkål
- Grøntsagerne kunne også være sukkerærter, peberfrugter, radiser, forårsløg, tomater, agurk…
- Sesamfrøene bliver endnu sundere, hvis de i stedet er chiafrø
Se også vores opskrifter på Buddha-bowl med quinoa, avocado og mango og pokébowl – sushi fra Hawaii
Ingredienser
Sushiris |
|
3 dl ris | |
4.5 dl vand | |
0.5 tsk. salt | |
2 spsk. riseddike | |
1 tsk. sukker | |
Teriyaki-laks |
|
400 g laks | |
2 spsk. majsstivelse | |
1 dl vand | |
1 fed hvidløg, knust | |
15 g frisk ingefær, revet | |
0.5 dl soya | |
2 spsk. brun farin | |
1 spsk. sirup | |
2 tsk. sesamolie | |
Sauteret spinat |
|
250 g frisk spinat | |
2 spsk. olie | |
0.5 tsk. salt | |
Rå grøntsager |
|
2 avocadoer | |
2 gulerødder | |
1 æble | |
1 forårsløg | |
1 lime | |
Desuden |
|
Sesamfrø | |
Soya |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at koge ris i vand og salt - 11 minutters kogning, 11 minutters hvile under låg |
2
Færdig
|
Bland riseddike, sukker og salt sammen og rør ud i de varme ris - afkøl |
3
Færdig
|
Så er det tid til teriyaki-laksen:Skær laksen i mundrette firkanter uden skind |
4
Færdig
|
Rør majsstivelse ud i vandet og rør herefter resten af ingredienserne i |
5
Færdig
|
Varm blandingen langsomt op i en gryde, så det ryger, men ikke koger - lad stå og tykne en smule ved middellav varme i 5 minutter, mens du rører engang imellem |
6
Færdig
|
Køl teriyakisovsen en smule af, før du vender laksestykkerne i den |
7
Færdig
|
Grill laksen 5-6 minutter midt i ovnen – er sovsen tynd, så pensl laksen med mere sovs undervejs |
8
Færdig
|
Steg den rensede spinat et par minutter i olie og salt, til spinaten falder sammen og afgiver væske – hæld væsken fra |
9
Færdig
|
Snit grøntsagerne i pæne stykker, der vil se godt ud på toppen af en bowl |
10
Færdig
|
Anret hver bowl med et solidt lag ris og de andre elementer arrangeret i grupper ovenpå |
11
Færdig
|
Drys sesamfrø over og servér med soya ved siden af |