Opskrift: Sushi-bowl med teriyaki-laks, spinat og avocado

0 0
Opskrift: Sushi-bowl med teriyaki-laks, spinat og avocado

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Sushiris
3 dl ris
4.5 dl vand
0.5 tsk. salt
2 spsk. riseddike
1 tsk. sukker
Teriyaki-laks
400 g laks
2 spsk. majsstivelse
1 dl vand
1 fed hvidløg, knust
15 g frisk ingefær, revet
0.5 dl soya
2 spsk. brun farin
1 spsk. sirup
2 tsk. sesamolie
Sauteret spinat
250 g frisk spinat
2 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Rå grøntsager
2 avocadoer
2 gulerødder
1 æble
1 forårsløg
1 lime
Desuden
Sesamfrø
Soya

Sundhed, skønhed og velsmag samlet i én skål

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Sushiris

  • Teriyaki-laks

  • Sauteret spinat

  • Rå grøntsager

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Sushi-bowl er et genialt koncept: I én skål samler du simpelt hen en masse af de ting, du allerbedst kan lide, så hver eneste mundfuld bliver et lille skrig af lykke for smagsløgene.

Spørgsmålet er selvfølgelig, hvad du allerbedst kan lide?

Her på Spicy Twists bowl-redaktion har vi fundet frem til fire topfavoritter, som oven i købet smager fantastisk sammen:

  • Sushiris – almindelige, kogte ris overhældes med en frisk blanding af riseddike, sukker og salt.
  • Laks vendt i den lækre, japanske teriyakisovs og grillet 5 minutter i ovnen. Vi viser, hvordan du hurtigt laver din egen teriyaki, men du kan også købe den færdig.
  • Frisk spinat lynhurtigt sauteret i lidt olie og salt – det smager så godt og er så sundt, at det halve kunne være nok.
  • Avocado, æble, gulerod og rødløg dryppet med limesaft – og drysset med en håndfuld sesamfrø.

Variationsmulighederne er uendelige:

  • Laksen kan erstattes med kylling, kødstrimler, tofu eller et pocheret æg
  • Spinaten kan erstattes med tang eller sauteret grønkål
  • Grøntsagerne kunne også være sukkerærter, peberfrugter, radiser, forårsløg, tomater, agurk…
  • Sesamfrøene bliver endnu sundere, hvis de i stedet er chiafrø

Se også vores opskrifter på Buddha-bowl med quinoa, avocado og mango og pokébowl – sushi fra Hawaii

Se vores opskrift på rigtige japanske sushiris

Ingredienser

Antal personer:
Sushiris
3 dl ris
4.5 dl vand
0.5 tsk. salt
2 spsk. riseddike
1 tsk. sukker
Teriyaki-laks
400 g laks
2 spsk. majsstivelse
1 dl vand
1 fed hvidløg, knust
15 g frisk ingefær, revet
0.5 dl soya
2 spsk. brun farin
1 spsk. sirup
2 tsk. sesamolie
Sauteret spinat
250 g frisk spinat
2 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Rå grøntsager
2 avocadoer
2 gulerødder
1 æble
1 forårsløg
1 lime
Desuden
Sesamfrø
Soya
2 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at koge ris i vand og salt - 11 minutters kogning, 11 minutters hvile under låg

2
Færdig

Bland riseddike, sukker og salt sammen og rør ud i de varme ris - afkøl

3
Færdig

Så er det tid til teriyaki-laksen:

Skær laksen i mundrette firkanter uden skind

4
Færdig

Rør majsstivelse ud i vandet og rør herefter resten af ingredienserne i

5
Færdig

Varm blandingen langsomt op i en gryde, så det ryger, men ikke koger - lad stå og tykne en smule ved middellav varme i 5 minutter, mens du rører engang imellem

6
Færdig

Køl teriyakisovsen en smule af, før du vender laksestykkerne i den

7
Færdig

Grill laksen 5-6 minutter midt i ovnen – er sovsen tynd, så pensl laksen med mere sovs undervejs

8
Færdig

Steg den rensede spinat et par minutter i olie og salt, til spinaten falder sammen og afgiver væske – hæld væsken fra

9
Færdig

Snit grøntsagerne i pæne stykker, der vil se godt ud på toppen af en bowl

10
Færdig

Anret hver bowl med et solidt lag ris og de andre elementer arrangeret i grupper ovenpå

11
Færdig

Drys sesamfrø over og servér med soya ved siden af

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Chokorug-rugbroedsboller-med-chokolade
forrige
Opskrift: Chokorug – lækre rugbrødsboller med chokolade og chiafrø
Kinesisk-svinekoed-i-sur-soed-sovs-med-appelsin
næste
Opskrift: Kinesisk svinekød i sursød sovs med appelsin
Chokorug-rugbroedsboller-med-chokolade
forrige
Opskrift: Chokorug – lækre rugbrødsboller med chokolade og chiafrø
Kinesisk-svinekoed-i-sur-soed-sovs-med-appelsin
næste
Opskrift: Kinesisk svinekød i sursød sovs med appelsin

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here