Ingredienser
-
3 spsk. rå ris
-
400 g hakket kyllingekød
-
2 skalotteløg
-
3 forårsløg
-
0.5 bdt. frisk koriander
-
0.5 bdt. frisk mynte
-
0.5 lime, saften
-
3 spsk. fiskesovs
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. sukker
-
Salat
-
Spidskål
-
Agurk
-
Tomater
-
Lime
Et par ord om vores opskrift
Der er ikke ét gram fedt i denne lækre salat. Derimod er der masser af protein, masser af fibre og masser af god smag. Det er virkelig genial slankemad.
Larb gai er en thailandsk og laotisk kødsalat med hakket kylling. Du kan spise salaten som wraps på blade af salat eller spidskål – eller med en portion velkogte ris til.
Se også vores opskrifter på
Hvis du vil spare på stivelsen, så drop de kogte ris og øg i stedet mængden af hakket kyllingekød. Husk at øge mængderne af de øvrige ingredienser samtidig.
Du må til gengæld helst ikke droppe de ristede ris (khao khua), der indgår i retten. De giver salaten et særligt crunch og en karakteristisk nøddeagtig smag. Du kan købe khao khua færdigproduceret, men det er utroligt let selv lige at lave: Rist 3 spsk. rå ris lysebrune på en pande og knus dem groft i en morter – det tager 10 minutter.
Også det hakkede kyllingekød er nemt at lave selv. Køb nogle kyllingebryster, skær i tynde skiver og hak disse skiver groft med en skarp kniv på et spækkebræt. Det tager ikke mange minutter at forvandle den bløde kylling til hakket kød.
Hvilke grøntsager du bruger i retten, afgør du helt selv. I det varme, ristede kyllingekød indgår normalt skalotteløg, forårsløg, frisk koriander og mynte. Ved siden af kan du lave en salat af fx spidskål, agurk og tomat dryppet med limesaft (se foto).
Ingredienser
3 spsk. rå ris | |
400 g hakket kyllingekød | |
2 skalotteløg | |
3 forårsløg | |
0.5 bdt. frisk koriander | |
0.5 bdt. frisk mynte | |
0.5 lime, saften | |
3 spsk. fiskesovs | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. sukker | |
Salat |
|
Spidskål | |
Agurk | |
Tomater | |
Lime |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rist de rå ris på en tør pande 10-15 minutter, til de bliver gyldne og begynder at dufte - knus til groft pulver i en morter |
2
Færdig
|
Steg kyllingekødet på en tør pande, til det bliver hvidt og udskiller vand |
3
Færdig
|
Tag panden af ilden og tilsæt under omrøring det ristede rispulver, de grofthakkede løg og urter samt de øvrige ingredienser - pandens eftervarme er al den varme, der skal til |
4
Færdig
|
Servér evt. larb gai som wraps i spidskål- eller salatblade med agurk, tomat og limesaft |