Opskrift: Spicy thai salat med kylling – larb gai

0 0
Opskrift: Spicy thai salat med kylling – larb gai

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. rå ris
400 g hakket kyllingekød
2 skalotteløg
3 forårsløg
0.5 bdt. frisk koriander
0.5 bdt. frisk mynte
0.5 lime, saften
3 spsk. fiskesovs
1 tsk. chiliflager
1 tsk. sukker
Salat
Spidskål
Agurk
Tomater
Lime

Genial slankemad fyldt med lækre smage

Tilhører:
  • Slankemad
  • Stærk mad

Ingredienser

  • Salat

Et par ord om vores opskrift

Del

Der er ikke ét gram fedt i denne lækre salat. Derimod er der masser af protein, masser af fibre og masser af god smag. Det er virkelig genial slankemad.

Larb gai er en thailandsk og laotisk kødsalat med hakket kylling. Du kan spise salaten som wraps på blade af salat eller spidskål – eller med en portion velkogte ris til.

Se også vores opskrifter på

Hvis du vil spare på stivelsen, så drop de kogte ris og øg i stedet mængden af hakket kyllingekød. Husk at øge mængderne af de øvrige ingredienser samtidig.

Du må til gengæld helst ikke droppe de ristede ris (khao khua), der indgår i retten. De giver salaten et særligt crunch og en karakteristisk nøddeagtig smag. Du kan købe khao khua færdigproduceret, men det er utroligt let selv lige at lave: Rist 3 spsk. rå ris lysebrune på en pande og knus dem groft i en morter – det tager 10 minutter.

Også det hakkede kyllingekød er nemt at lave selv. Køb nogle kyllingebryster, skær i tynde skiver og hak disse skiver groft med en skarp kniv på et spækkebræt. Det tager ikke mange minutter at forvandle den bløde kylling til hakket kød.

Hvilke grøntsager du bruger i retten, afgør du helt selv. I det varme, ristede kyllingekød indgår normalt skalotteløg, forårsløg, frisk koriander og mynte. Ved siden af kan du lave en salat af fx spidskål, agurk og tomat dryppet med limesaft (se foto).

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. rå ris
400 g hakket kyllingekød
2 skalotteløg
3 forårsløg
0.5 bdt. frisk koriander
0.5 bdt. frisk mynte
0.5 lime, saften
3 spsk. fiskesovs
1 tsk. chiliflager
1 tsk. sukker
Salat
Spidskål
Agurk
Tomater
Lime
4 fra 10 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rist de rå ris på en tør pande 10-15 minutter, til de bliver gyldne og begynder at dufte - knus til groft pulver i en morter

2
Færdig

Steg kyllingekødet på en tør pande, til det bliver hvidt og udskiller vand

3
Færdig

Tag panden af ilden og tilsæt under omrøring det ristede rispulver, de grofthakkede løg og urter samt de øvrige ingredienser - pandens eftervarme er al den varme, der skal til

4
Færdig

Servér evt. larb gai som wraps i spidskål- eller salatblade med agurk, tomat og limesaft

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Sol-over-Gudhjem
forrige
Opskrift: Sol over Gudhjem
Yakitori-japanske-grillspyd-med-oksekoed
næste
Opskrift: Yakitori – japanske grillspyd med oksekød
Sol-over-Gudhjem
forrige
Opskrift: Sol over Gudhjem
Yakitori-japanske-grillspyd-med-oksekoed
næste
Opskrift: Yakitori – japanske grillspyd med oksekød

Tilføj Din Kommentar