Opskrift: Spicy thai salat med svinekød – larb moo
med peanuts, mynte og koriander

0 0
Opskrift: Spicy thai salat med svinekød – larb moo

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. rå ris
50 g rå peanuts
1 dl bouillon
400 g hakket svinekød
2 skalotteløg
3 forårsløg
1 stærk chili
0.5 bdt. koriander
0.5 bdt. mynte
0.5 lime, saften
3 spsk. fiskesovs
1 tsk. sukker
Evt. salatblade

Servér evt. det krydrede kød som wraps med ris

Tilhører:
  • Stærk mad
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Larb moo er en spicy salat lavet på hakket svinekød og urter, der stammer fra Thailands Isan-provins, beliggende i det nordøstlige hjørne ind mod Laos. Larb moo kan formentlig med lige så god ret kaldes en laotisk specialitet, men lad det ikke skille os ad.

En vigtig ingrediens i en larb (kødsalat) er khao khua: Ristede ris. Det giver crunch og en nøddeagtig smag til retten. Du kan sagtens købe khao khua færdigt, men hvorfor ikke lave det selv: Du rister nogle rå ris 10-15 minutter på en tør pande, til de bliver gyldne, og så knuser du dem til et groft pulver. Easy-peasy.

Larb moo er en tænkt som en spicy (læs: stærk!) ret, så please: Giv den lige så meget gas med chilien, som mund, læber og svedkirtler kan overkomme.

Til gengæld bruges der intet fedtstof i larb moo. Så det er faktisk en sund og mager ret – genial for folk på slankekur og træningsnarkomaner med proteinhunger.

I Thailand og Laos serveres larb moo på palmeblade med sticky rice, rå bønner og evt. ristede peanuts. Her på Spicy Twist er vi ærlig talt ikke vilde med de rå bønner og foretrækker så langt de ristede peanuts. Men du bestemmer selv.

Servér eventuelt larb moo med ris og peanuts viklet ind i salatblade eller kål som de skønneste wraps. En laber snack eller et lille mellemmåltid.

Se også vores opskrift på spicy thai salat med oksekød – larb nam tok.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. rå ris
50 g rå peanuts
1 dl bouillon
400 g hakket svinekød
2 skalotteløg
3 forårsløg
1 stærk chili
0.5 bdt. koriander
0.5 bdt. mynte
0.5 lime, saften
3 spsk. fiskesovs
1 tsk. sukker
Evt. salatblade
3 fra 12 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rist de rå ris på en tør pande 10-15 minutter, til de bliver gyldne og begynder at dufte - knus til groft pulver i en morter

2
Færdig

Rist de rå peanuts på en tør pande ca. 5 minutter, til de bliver lysebrune og begynder at dufte - stil til side

3
Færdig

Opvarm bouillonen på en pande og steg svinekødet, til det er smuldret, og væsken er fordampet

4
Færdig

Tag panden af ilden og tilsæt under omrøring det ristede rispulver, de grofthakkede grøntsager og urter samt de øvrige ingredienser - pandens eftervarme er al den varme, der skal til

5
Færdig

Servér larb moo lunken med ris og ristede peanuts - evt. som wraps viklet ind i salatblade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Koldhævede speltboller (røremaskine)
forrige
Opskrift: Koldhævede speltboller (røremaskine)
Opskrift: Asparges med bacon på grill
næste
Opskrift: Asparges med bacon på grill
Opskrift: Koldhævede speltboller (røremaskine)
forrige
Opskrift: Koldhævede speltboller (røremaskine)
Opskrift: Asparges med bacon på grill
næste
Opskrift: Asparges med bacon på grill

2 Comments Skjul kommentarer

Har godt nok aldrig fået rå bønner i Thailand eller hjemme.
Men sikkert fordi at de er giftige.
Måske det bør slettes fra opskriften.. ellers fin opskrift

Kære Anders

Undskyld det alt for sene svar – vores spam-filter driller. Der skal ikke bønner i retten, hver rå eller tilberedte. Men du har da ret i, at bønner ikke bør spises rå.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar